među udarnim vijestima / Srbijanski mediji: 'Vučić prava medijska atrakcija u Zagrebu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mediji posebno naglašavaju nazočnost Vučića i njegovu poruku kako očekuje da Zagreb i nova hrvatska predsjednica prihvate pruženu ruku Beograda za suradnju

15.2.2015.
17:39
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Inauguracija nove hrvatske predsjednice KolindeGrabar-Kitarović u nedjelju je, uz proslavu Dana državnosti Srbije, među udarnim vijestima u većini srbijanskih medija koji ocjenjuju da je "prava medijska atrakcija" u Zagrebu bio srbijanski premijer AleksandarVučić.

Mediji posebno naglašavaju nazočnost Vučića i njegovu poruku kako očekuje da Zagreb i nova hrvatska predsjednica prihvate pruženu ruku Beograda za suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivajući se na izvješća hrvatskih novinara, srbijanski mediji su prenijeli da je među gostima na Markovu trgu bio i "proustaški pjevač" MarkoPerkovićThompson, čelnik NK Dinamo Zagreb ZdravkoMamić, general MladenMarkač te nedavno uhićeni gradonačelnik Zagreba MilanBandić.

Pročitajte što svjetski mediji pišu o inauguraciji Grabar-Kitarović

Susjedi o inauguraciji nove hrvatske predsjednice izvještavali opširno

U izvješćima beogradskih agencija iz inauguracijskog govora istaknuta je poruka Grabar-Kitarović da trajni interes Hrvatske ostaje potpora državama jugoistočne Europe na putu eurointegracija te njezina najava da će u odnosima sa Srbijom pokloniti posebnu pozornost statusu u ratu nestalih osoba i poštivanju prava i zaštiti hrvatske manjine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji, među ostalim, navode da je za razliku od prisega prethodnika Stjepana Mesića i Ive Josipovića, inauguracija Grabar-Kitarović propraćena s više nacionalnih simbola te da je nova predsjednica nakon prisege zaplakala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo