BITKA ZA Debalcev / Apel ukrajinskih vojnika: 'Pošaljite pojačanje ili će nas pobiti!'

Image
Foto: AP

Ukrajinci iz sela Komuna poručuju kako će pozicije moći držati još maksimalno 12 sati

17.2.2015.
21:00
AP
VOYO logo

Ukrajinski vojnici poručili su u utorak kako će pozicije u blizini istočnoukrajinskog grada Debalceva moći držati još maksimalno 12 sati, a ukoliko ne dobiju pojačanje svi bi mogli biti ubijeni! Njihov dramatičan apel iz sela Komuna, zapadno od Debalceva, na svojoj je Facebook stranici objavila novinarka OlgaGermanova.

Nešto ranije ukrajinske vlasti su izvijestile kako su proruski separatisti zauzeli dio Debalceva ne obazirući se na prekid vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vode se ulične borbe, pobunjenici napadaju grad u borbenim skupinama uz potporu topništva i oklopnih vozila. Banditi su zauzeli dio grada", stajalo je u priopćenju. 

I dok Kijev tvrdi da je dio grada u rukama suprotne strane, pobunjenici poručuju da kontroliraju 80 posto tog strateški važnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim informacijama Ukrajinci kontroliraju selo Logvinovo i cestu koja vodi u Debalcev, a žestoke se borbe u predgrađima tog grada na istoku Ukrajine.

Porošenko: 'Riječ je o napadu na sporazum iz Minska'

Ukrajinski predsjednik PetroPorošenko osudio je u utorak ofenzivu proruskih pobunjenika na grad Debalcev na istoku Ukrajine kao "ciničan napad" na mirovni sporazum postignut prošloga tjedna u Minsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ciničan napad na sporazum iz Minska", rekao je Porošenko u telefonskom razgovoru s njemačkom kancelarkom AngelomMerkel, stoji u priopćenju.

"Pozivam stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a da spriječe daljnja kršenja...i masovnu vojnu operaciju u srcu Europe", dodao je ukrajinski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo