ULETJELI SU NEPRIPREMLJENI / Britanci priznali: 'Počinili smo katastrofalne greške oko Ukrajine'

Image
Foto: AP Images

Povjerenstvo za europske poslove Doma lordova kritike je iznijelo u vrijeme kada se čini da će se raspasti krhki prekid vatre sklopljen između snaga ukrajinske vlade i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine

20.2.2015.
10:41
AP Images
VOYO logo

LONDON - Europska unija i Velika Britanija počinile su "katastrofalne" greške u vezi s krizom u Ukrajini u koju su uletjele nepripremljene, piše u izvješću britanskog parlamentarnog povjerenstva objavljenom u petak.

Povjerenstvo za europske poslove Doma lordova kritike je iznijelo u vrijeme kada se čini da će se raspasti krhki prekid vatre sklopljen između snaga ukrajinske vlade i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kijev i Zapad optužuju Rusiju da pobunjenike pomaže oružjem i svojim vojnicima u Ukrajini što Moskva redovito opovrgava. Parlamentarno povjerenstvo ocjenjuje da su "EU i Britanija uletjeli u tu krizu kao mjesečari", izjavio je ChristopherTugendhat, predsjednik tog povjerenstva.

Prema izvješću, odnosi EU i Moskve dugo su se temeljili na "optimističnom postulatu" da je Rusija na putu prema ostvarenju veće demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvješće povjerenstva zadnji je u nizu udaraca vladi DavidaCamerona pošto je njegovu vanjsku politiku nekadašnji britanski zapovjednik NATO-a general RichardShirreff nazvao "neprikladnom".

Cameron je upozorio ovog tjedna da bi sankcije koje pritišću Rusiju mogle trajati "puno godina" ako ta zemlja ne promijeni ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo