ovo je tek upozorenje / Izrael ostavio više od 700.000 Palestinaca bez struje

Image
Foto: Twitter

Izraelska nacionalna električna kompanija ostavila je više od 700.000 građana Palestine bez struje

25.2.2015.
11:13
Twitter
VOYO logo

Stotine tisuća Palestinaca ostavljeno je da se smrzava usred zime. Naime, Izrael je isključio struju dvama najvećim gradovima na sjeveru Zapadne obale, Nablus i Jenin, na gotovo sat vremena zbog neplaćenih računa.

Izraelska nacionalna električna kompanija ostavila je više od 700.000 osoba bez struje. Mediji javljaju kako su brojni ljudi ostali zarobljeni u liftovima, a rad tvornica je bio obustavljen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Nablusa Ghassan Shakaa rekao je da struju nije imalo 18 općina u području i da je ovo tek početak izraelske odmazde.

On je također apelirao na palestinske građane da plate svoje dugove za struju kako bi palestinska tvrtka mogla namiriti dugovanje Izraelcima. Radi se od dugu od 240 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinski dužnosnici upozorili su kako će prekinuti suradnju s Izraelom ukoliko im ne transferiraju prihode od poreza koje ubiru u ime građana Palestine.

Izrael je prekinuo transfer tog novca u siječnju kada se Palestina pridružila Međunarodnom kaznenom sudu, kojem bi mogli tužiti Izraelce za ratne zločine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo