'ozbiljnih problema neće biti' / Vodostaji u Karlovcu rastu, ali nema opasnosti od poplava

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak rekla je da će, po svim procjenama Glavnog centra za obranu od poplave, vodostaji ostati na razini redovite obrane od poplave, što znači da ozbiljnijih problema neće biti.

25.2.2015.
17:26
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Vodostaji Kupe i Korane rastu po desetak centimetara na sat te je u 15 sati Kupa dosegnula 650 centimetara, što je deset centimetara ispod granice za proglašenje redovite mjere obrane od poplave.

Pri takvim vodostajima građani Karlovca koji žive uz obale rijeka imaju problema s vodom oko kuća i na nižim prometnicama, no iz Hrvatskih voda poručuju da prave poplave neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda BiljanaŽeljeznjak rekla je za Hinu da će, po svim procjenama Glavnog centra za obranu od poplave, vodostaji ostati na razini redovite obrane od poplave, što znači da ozbiljnijih problema neće biti.

Granica za proglašenje redovite mjere obrane od poplave na Korani je 680 centimetara, a vodostaj je u 15 sati bio deset centimetara niži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željeznjak je rekla kako se očekuje još samo nekoliko centimetara viši vodostaj pa nema razloga za zabrinutost.

Prognoza se temelji na tome da u vodotoke uzvodno od Karlovca ne dotječu velike količine vode, a i kiša je prestala padati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo