RTL DANAS NESLUŽBENO DOZNAJE / Grabar-Kitarović će odbiti Milanovića: 'Predsjednica se tako ne poziva'

Dogovorene obveze predsjednice su brojne, pa će - umjesto na sjednicu Vlade - Kolinda Grabar Kitarović početkom idućeg tjedna na prvi službeni put u BiH

25.2.2015.
18:38
VOYO logo

One kojima je najviše obećavala primila je - daleko od očiju javnosti. U Udruzi blokiranih nakon susreta s predsjednicom Republike nisu krili zadovoljstvo.

"Krenula je predsjednica na teme, a to je zaštita krova nad glavom i da se ne može više ovršiti jedan jedini stan zbog duga od 300 kuna, što se događa. Ne može se prodati jedna jedina nekretnina za jednu trećinu vrijednosti i pogodovati svakakvim interesnim skupinama", smatra predsjednica Udruge blokiranih MiriamKervatin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa sad čekaju reakciju Ustavnog suda, koji je zahtjeve IveJosipovića ignorirao gotovo cijeli njegov mandat. KolindaGrabar-Kitarović je tako ustavnom tužbom ispunila jedno od svojih obećanja.

Sutra će se na poziv predsjednice na Pantovčak uputiti i branitelji koji prosvjeduju u Savskoj 66.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije predsjednica Republike jedina koja poziva: otvoreni poziv na sjednicu Vlade još uvijek stoji, i to ne samo na sjednicu Vlade, poručio joj je premijer.

Ali, iz Ureda predsjednice neslužbeno poručuju - ona se neće odazvati jer ovako se predsjednicu ne poziva, njezine dogovorene obveze su brojne, pa će - umjesto na sjednicu Vlade - Kolinda Grabar Kitarović početkom idućeg tjedna na prvi službeni put u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme njeni bi se suradnici mogli pozabaviti - dijeljenjem novca građanima, što je omogućeno posljednjom uredbom.

"Služba za odnose s građanima obavlja stručne i adiministrativne poslove u vezi s predstavkama i pritužbama građana, obavlja poslove dodjele jednokratnih novčanih pomoći obiteljima, odnosno pojedincima ugroženog socijalnog statusa", javljeno nam je iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to je u proračunu Ureda predsjednice rezervirano 400 tisuća kuna, koliko je za pomoć građanima trošio i - Ivo Josipović.

Predsjednica primila ministra Mornara i rektore

Ured predsjednice RH priopćio je kako je Grabar-Kitarović uz ministra znanosti, obrazovanja i sporta VedranaMornara primila i rektora Sveučilišta u Zagrebu DamiraBorasa, rektora Sveučilišta u Splitu ŠimunaAnđelinovića, prorektora Sveučilišta u Zagrebu MiljenkaŠimpragu i prorektora Sveučilišta u Splitu AlenaSoldu. Oni su joj predstavili projekt postakademskog samozapošljavanja studenata, koji je pokrenulo zagrebačko i splitsko sveučilište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt predstavlja potpuno nov i inovativan pristup u stvaranju, selektiranju i praćenju poduzetnih studenata, koje započinje već prilikom upisa na studij. Program je osmišljen s ciljem da se studentima pruže sva potrebna znanja, vještine i sposobnosti koji su nužni za njihovo aktivno djelovanje u procesu zapošljavanja, neovisno o tome je li riječ o osnivanju i vođenju vlastite tvrtke ili nekom drugom obliku djelovanja na tržištu rada.

Predsjednica Grabar-Kitarović dala je punu potporu ovom inovativnom i potrebnom projektu samozapošljavanja studenata, koji se temelji na izvrsnosti i konkurentnosti znanja, te smatra kako će provedbom ovog i sličnih projekata Hrvatska dobiti generaciju mladih "poduzetnika znanja", što je jamstvo za pokretanje razvoja države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je naglasila kako se današnji svijet ne dijeli na one koji imaju ili nemaju, već na one koji znaju i ne znaju. Ukazala je na važnost uključivanja i ostalih sveučilišta u ovaj projekt te povezivanja s važnim gospodarskim čimbenicima, stoji u priopćenju.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo