'KADA BUDU RASPISANI' / Bauk o prijevremenim izborima: 'Nisam pitao Nostradamusa'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što su se mediji danas raspisali kako bi se parlamentarni izbori mogli održati prije ljeta, SDP-ovi ministri su sarkastično dali do znanja kako neće doći do prijevremenog festivala demokracije

26.2.2015.
14:38
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ovi ministri Ranko Ostojić, Arsen Bauk i Mihael Zmajlović izjavili su u četvrtak prije sjednice Vlade kako će 'izbori biti onda kada budu', odgovarajući tako na upite o tome da bi se parlamentarni izbori mogli održati prije ljeta, kako u četvrtak pišu neki mediji.

Ministar unutarnjih poslova Ostojić je upitan o tome kako list Slobodna Dalmacija piše da će raniji izbori biti krajem travnja (odnosno 24. travnja) i da je to već potvrđeno i u koaliciji, ironično odgovorio: "Ako taj list tako piše, onda je to sto posto sigurno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će 'izbori biti onda kada budu, odnosno kada budu raspisani'.

Ministra zaštite okoliša i prirode Zmajlovića novinari su upitali, podjećajući ga da je član Predsjedništva SDP-a, je li točno da se o tome već raspravljalo i na Predsjedništvu, a na što je ministar kratko odgovorio da se 'o tome nije razgovaralo na Predsjedništvu SDP-a'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Nisam pitao Nostradamusa pa vam tako to ne mogu ni reći" izjavio je ironično ministar uprave Arsen Bauk o istom pitanju.

Na novinarsko pitanje da ako nije pitao Nostradamusa je li možda pitao šefa stranke, Bauk je odgovorio kako šefa stranke nije pitao o izborima jer za to nema potrebe, te dodao da ako je i bilo takvih razgovora u stranci da im on nije prisustvovao, iako je dosta često na raznim stranačkim razgovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Ostojić je upitan da li je ponovno napravljena sigurnosna provjera rezidencije u Visokoj, na što je rekao: "Rezidencija u Visokoj je siguran objekt. Bio je siguran za kraljice, kraljeve, prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, pa je i u ovom trenutku siguran".

Dodao je kako je očito da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predomislila oko preseljenja u Visoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O mogućoj daljnjoj suradnji između premijera i predsjednice, ministar uprave Bauk je kazao kako predsjednica Republike i predsjednik Vlade imaju svoje ustavne ovlasti i zadaće i moraju surađivati kao što i svi koji obnašaju javne dužnosti u okviru Ustava i zakona moraju surađivati.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Na tvrdnju kako oni u tome imaju problema, ministar uprave obrazložio je kako on to ne bi tako rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U onom dijelu za koji su nadležni ustavnim ovlastima ja nisam vidio i ne vidim nikakvih problema", napomenuo je.

Dodao je 'da je sve ostalo dnevna politika, te kako mu je žao što se Predsjednica u to uključila, ali to je njezin izbor'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako gleda na to da je prema istraživanjima rejtinga SDP dosta lošiji od HDZ-a, Bauk je izrazio nadu kako to tako neće biti na izborima.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo