alternativnim putem do novca / Ako propadne monetizacija, Vlada ima rezervni plan?

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Budući da se građani masovno izjašnjavaju protiv monetizacije autocesta, očekuje se da će građani biti u velikom broju zainteresirani za kupnju dionica HAC-a

27.2.2015.
7:30
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada ima rezervni plan ako propadne monetizacija autocesta. Jutarnji list posjeduje dokumente u kojima je detaljno razrađen model privatizacije tvrtke za održavanje i naplatu autocesta, HAC-ONC-a kroz model IPO-a.

Naime, ako propadne monetizacija, tvrtka Autocesta Rijeka - Zagreb bit će pripojena Hrvatskim autocestama, a potom bi država kroz HAC dala na prodaju 51 posto vlasništva u HAC-ONC-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijalnom ponudom bi se ova tvrtka ponudila domaćim mirovinskim fondovima, zaposlenicima u HAC-u te ostalim građanima. U Vladi razmišljaju da se zaposlenicima i ostalim građanima dionice daju uz određeni popust kako bi ih dodatno motivirali na kupnju.

Budući da se građani masovno izjašnjavaju protiv monetizacije autocesta, očekuje se da će građani biti u velikom broju zainteresirani za kupnju dionica. Procjenjuje se da će se kroz IPO HAC-ONC-a prikupiti čak 1,2 milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo