OČEKUJE NASTAVAK PROSVJEDA / Matić nije optimist: 'Bojim se da dijalog neće donijeti rješenje'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Matić smatra kako su najave prosvjednika o otvaranju dijaloga s vladajućima zapravo floskule. Drago mu je što premijer Zoran Milanović ima povjerenje u njega i njegov rad, ali u eventualnoj novoj socijaldemokratskoj vladi se ne vidi

27.2.2015.
9:39
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

"Bojim se da dijalog neće donijeti rješenje", rekao je u razgovoru za Večernji list ministar branitelja PredragMatić koji se već 130 dana suočava s prosvjedom branitelja pred zgradom ministarstva u Savskoj 66.

Matić smatra kako su najave prosvjednika o otvaranju dijaloga s vladajućima zapravo floskule. Drago mu je što premijer Zoran Milanović ima povjerenje u njega i njegov rad, ali u eventualnoj novoj socijaldemokratskoj vladi se ne vidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj se program zove: 'zbogom, branitelji', on otkucava sekunde odlaska iz Ministarstva i nikad više nakon toga ne želim čuti za branitelje", poručio je ministar branitelja.

Matić je uvjeren da je šator u Savskoj podignut zbog predsjedničkih izbora te da bi se branitelji sada najradije povukli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali, tu je riječ o jednoj vrsti taštine jer nitko ovdje ne može biti poražen. A poraženi smo svi", kaže Matić.

Razočaran je što ga predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije kontaktirala u vezi ovog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je prisegnula te u govoru istaknula i potrebu poštovanja institucija prava, žalim što nijednog trenutka nije pitala legalno izabranog ministra u čemu je problem. Mandat joj je tek počeo, ako uistinu ima dobre namjere, a ja vjerujem da ima, nadam se da će pozvati ministra branitelja kako bi stekla širu sliku. Ovako, vrlo je lako moguće da predsjednica zatraži i moju ostavku, jednako kao što je tražila ostavku premijera", rekao je Matić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo