potres u samom vrhu stranke / Prgomet podnio ostavku na mjesto zamjenika i izišao iz HDZ-a

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ostavku je, kaže, u Ured Predsjednika stranke odnio osobno, a predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku ostavio je i primjerak zbirke svojih priča iz Domovinskog rata 'Sakupljači gelera'

27.2.2015.
9:40
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Zamjenik predsjednika HDZ-a DragoPrgomet jutros je, zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ, podnioostavkunamjestopotpredsjednika te izišaoizčlanstvauHDZ-u. Svoju je ostavku potvrdio i na službenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svoju odluku temeljim na neslaganju s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ. Ne mogu prihvatiti poticanje ideoloških podjela i sukoba u hrvatskom društvu koje se nalazi u izuzetno teškoj gospodarskoj situaciji. Protivim se politici na tragu tzv. 'ne-liberalne demokracije' kojoj smetaju ljudi koji drugačije misle, politici koja se danas provodi u stranci, a sutra bi je njeni propagatori vodili i na vlasti", kazao je Prgomet.

Ostavku je, kaže, u Ured Predsjednika stranke odnio osobno, a predsjedniku HDZ-a TomislavuKaramarku ostavio je i primjerak zbirke svojih priča iz Domovinskog rata "Sakupljači gelera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom tekstu ostavke koju je Prgomet uputio svom sada već bivšem šefu tek kratko stoji: "S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto zamjenika predsjednika i istupam iz članstva HDZ-a".

O svom budućem političkom djelovanju kaže, kako će se i dalje zalagati za razvoj demokratskih procesa koji su, ističe, ozbiljno zapeli kako u političkim strankama tako i u cjelokupnom hrvatskom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na funkciju zamjenika predsjednika HDZ-a Drago Prgomet je izabran 2012. s liste MilanaKujundžića, a 'iskrenja' na relaciji Prgomet-Karamarko započela su gotovo odmah nakon izbora. Iz stranke su mu, među ostalim, zamjerali protivljenje izbacivanju Jadranke Kosor, a prošle se godine u javnosti pojavilo i Prgometovo pismo šefu stranke u kojem se požalio kako gotovo dvije godine nisu razgovarali 'u četiri oka'.

Drugi čovjek HDZ-a poznat je po svojim kontroverznim javnim istupima od kojih su posljednji bili neslaganje s načinom prosvjeda branitelja u Savskoj, a nekoliko puta je prozvao vlastitu stranku i TomislavaKaramarka, upozoravajući ga da bi SDP mogao ostati na vlasti, upravo zbog HDZ-ove retorike, s kojom se očigledno ne slaže unatrag nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijes vrha HDZ-a navukao je nedavnom porukom na svom blogu kako je krajnje vrijeme za prekid braniteljskog prosvjeda u Savskoj, a nastavak je uslijedio prije nekoliko dana kada je Karamarku javno zamjerio "radikalno desnu retoriku", nakon čega su mediji počeli nagađati o tome da ima ambiciju pridružiti se Josipovićevom Trećem putu. Prgomet je to međutim odmah oštro javno opovrgnuo.

U jednom od svojih posljednjih medijskih istupa Drago Prgomet poručio je vrhu svoje, sada već bivše stranke, kako njega nitko neće izbacivati, te kako o njegovoj poziciji mogu odlučivati samo oni koji su ga izabrali ili pak on sam, što je jutros i učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Prgometovih posljednjih medijskih istupa Tomislav Karamarko je novinarima rekao kako osobno ne želi da se Prgometa 'izbaci' iz stranke, ali da ne može utjecati na Sud časti kojem Prgometa može prijaviti svaki član stranke.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo