PROMETNO PRED SABOROM / Branitelji skupljali potpise zastupnika, 'Živi zid' prosvjedovao

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Braniteljima nedostaje desetak potpisa do trećine, a htjeli bi da po hitnoj proceduri prijedlog uđe na dnevni red idući tjedan

27.2.2015.
9:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Branitelji iz Savske došli su u petak prijepodne pred Sabor skupljati potpise zastupnika za inicijativu uvrštavanja u dnevni red sjednice prijedloga o odnosu institucija Republike Hrvatske prema braniteljima i Domovinskom ratu.

ĐuroGlogoški je rekao da očekuje potpise najmanje trećine zastupnika. S njim su se na ulazu pozdravili IvanŠuker i JosipSalapić. Zastupnici HDZ-a i HDSSB-a su potpisali svi do jednog, a potpise su već dali i JadrankaKosor i IvanŠimunović iz HSP-a, a od SDP-ovaca zasad jedino FrankoVidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad netko poštiva proceduru, za to sam da mu se neke stvari omoguće", objasnio je Vidović koji ne misli da će biti jedini iz vladajuće koalicije koji će to učiniti .

"Ne mislim da ću biti jedini, o tom po tom", rekao je zastupnik, te napomenuo da ne može odlučivati u ime kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović je naglasio i da Kub SDP-a do danas nije dobio nikakav dopis Udruge 100-postotnih HRVI i branitelja koji prosvjedu da se očituju o bilo čemu, pa se nije ni očitovao.

Nedostaje im desetak potpisa do trećine, a htjeli bi da po hitnoj proceduri prijedlog uđe na dnevni red idući tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, Živi zid se pred Saborom ukazao s transparentom "vladavina naroda", kako bi negodovali zbog novog prijedloga zakona o referendumu. IvanSinčić rekao je da su svi koji glasaju za zakon po kojem treba 10 posto potpisa koji se skupljaju samo u uredima državne uprave "ubojice referenduma" te da zabijaju zadnji čavao u lijes demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo