sutra ipak postrojavanje / 'Dolazimo nenaoružani i u crnom, ministar neka objasni kako smo ustaše'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Šef A-HSP-a Dražen Keleminec kazao je da ne priznaje zabranu pa će se u subotu ipak posložiti stranačku vojsku, ali ne na Trgu bana Jelačića

27.2.2015.
9:53
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zabranio sutrašnji skup Autohtone - Hrvatske stranke prava na Trgu bana Jelačića, šef već spomenute stranke Dražen Keleminec kazao je kako ne odustaju od sutrašnjeg postrojavanja stranačke vojske.

"Ministar Ranko Ostojić zabranio nam je da se u subotu okupimo na Trgu bana Jelačića, ondje postrojimo stranačku vojsku pod nazivom Hrvatske domoljubne snage i prisegnemo domovini. Zato ćemo se mi ujutro naći u prostorijama stranke u Ilici i oko 13 sati u Šestinama položiti vijence na grob Ante Starčevića, čiju 119. godišnjicu smrti obilježavamo. Tamo ćemo postrojiti i vojsku i dati prisegu. Pa neka ministar objašnjava kako je zaključio da smo mi ustaše. Zar ne zna da njih više nema", rekao je za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako komentira obrazloženje da je skup zabranjen jer bi mogao uznemiriti građane, ali i dovesti do nasilja i remećenja javnog reda i mira, odgovorio je: "A prosvjed ljevičara protiv branitelja nije zabranio. Kako to? Uglavnom, nas stotinjak iz svih krajeva Hrvatske u subotu dolazi. Nećemo biti naoružani, a obući ćemo se u crno. Uostalom, zašto mi ne možemo imati stranačku vojsku, a HDZ i SDP se javno hvale da je imaju".

Naglasio je kako je skup legalno i u zakonskom roku prijavljen, poručivši ministru da u subotu 'može napokon hapsiti hrvatske domoljube i branitelje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju, stranka optužuje Ostojića da dozvoljava LGBT osobama 'da marširaju ulicama Zagreba kao i po Trgu bana Josipa Jelačića, a upravo to uzmemiruje građane'.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zabranio je najavljeni prosvjed ekstremne Autohtone - Hrvatske stranke prava, zakazan za subotu u središtu Zagreba pod nazivom Prisega domovini i Klubu Hrvatskih domoljubnih snaga, uz obrazloženje da bi javno okupljanje uz postrojavanje i davanje prisege moglo uznemiriti veći broj građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Ostojić izjavio je u četvrtak novinarima da tog prosvjeda neće biti jer je u suprotnosti sa svim temeljnim vrijednostima.

"Stranačku vojsku ne možete postrojavati na Trgu bana Jelačića", rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Keleminec najavio je ranije taj prosvjed pred Prkršajnim sudom u Koprivnici, gdje je sa stranačkim suradnicima otpjevao ustašku pjesmu 'Evo zore, evo dana'.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo