mjere opreza / Bandiću još uvijek zabranjeno obnašati dužnost gradonačelnika

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u petak je odlučio kako neće ukinuti mjere opreza koje su zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću određene u aferi Agram

27.2.2015.
10:49
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Županijski sud odbio je ukinuti mjere opreza koje su zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću određene u aferi Agram.

Zamjenica ravnateljice USKOK-a Ksenija Krizman kazala je kako je odbijen Bandićev zahtjev za ukidanjem mjera opreza, kao i zahtjev da mu se ukine zabrana obavljanje dužnosti gradonačelnika. Također mu je zabranjeno komuniciranje sa svjedocima, osim onima koji su već ispitani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahtjevi su odbijeni jer se nisu dogodile nikakve nove okolnosti. Ovakve mjere opreza ostaju do pravomoćne presude ili dok ne dođe do novih saznanja u slučaju", pojasnila je.

Bandić ima pravo žalbe na ovu odluku u roku od tri dana. Odluku na tu žalbu donijet će Izvanraspravno vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo jos stotinjak neispitanih svjedoka. Bandić i njegov odvjetnik Krešimir Krsnik nisu htjeli davati izjave.

Neslužbeno doznajemo kako je Bandićev odvjetnik na sudu navodio primjer dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića koji je istovremeno obnašao dužnost i bio pod istragom, a zatim i osuđen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je iz Remetinca izašao 19. studenoga nakon što je uplatio jamčevinu od 15 milijuna kuna i pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost tijekom istrage u aferi Agram.

Uplata pologa na račun suda omogućila mu je brži izlazak iz zatvora, u kojem je proveo mjesec dana, no nakon toga je njegov odvjetnik Marijan Hanžeković podnio sudu prijedlog da se polog zamijeni založnim pravom na nekretnine, što je sud odbio. Nakon što je neslužbeno objavljeno da je za Bandićivu jamčevinu novac osigurao Hanžeković, koji je za tu namjenu navodno podignuo kratkoročni kredit, u javnosti se otvorilo pitanje je li riječ o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svim navodnim Bandićevim nedjelima, gradonačelnika se sumnjiči da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, osim u slučaju povezanim s predsjedničkom izbornom kampanjom gdje je zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun. Ukupnu 'štetu' tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo