sretan završetak / Uspješno operirana mala Ivana, djevojčica koja nije smjela plakati

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ako je operacija prvotno trebala biti obavljena u Americi, stručnjaci su odlučili obaviti operaciju u Hrvatskoj jer je Ivana pemalena i ima hidrocefalus zbog kojeg ne smije letjeti avionom

27.2.2015.
16:14
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Jednogodišnja djevojčica Ivana Ukalović uspješno je operirana u Kliničkom bolničkom centru Rebro, javlja portal Zadarski.hr.

Djevojčica se uspješno oporavlja, a više informacija o njezinom zdravstvenom stanju znat će se tijekom dana.

Ivana je rođena s teškom malformacijom kralježnice u kojoj je bila rupa duga pet centimetara.  Teško oštećenje donijelo je sa sobom epileptične napade i Arnold-Chiarievu malformaciju, ali i nakupljanje vode u glavi zbog čega joj je u glavu po rođenju ugrađena pumpa. Arnold Chiarijev sindrom za Ivanu znači da u trenutku plača raste pritisak kosti na leđnu moždinu što sprječava dotok krvi i kisika u mozak pa je zbog njezinog zdravstvenog stanja postojala mogućnost da bi djevojčica mogla umrijeti svaki put kada zaplače.

Iako je operacija prvotno trebala biti obavljena u Americi, stručnjaci su odlučili obaviti operaciju u Hrvatskoj jer je Ivana pemalena i ima hidrocefalus zbog kojeg ne smije letjeti avionom.

Ivanina priča osvojila je čitavu Hrvatsku kada se doznalo da je beba koja ne smije plakati. Za Ivanu je 5. veljače u njenom rodnom Poličniku organiziran veliki humanitarni koncert "Za život", na kojem je prikupljeno 60 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo