premijer obišao Gunju / Milanović ručao u pučkoj kuhinji i obećao: 'Nikada nećemo biti Grčka'

Premijer Zoran Milanović je s načelnikom općine Josipom Lučićem obišao je pučku kuhinju u Gunji u kojoj se svakodnevno priprema 1200 obroka za stanovnike tog mjesta

27.2.2015.
17:15
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović najavio je u petak u Županji da će Vlada i dalje poticati zapošljavanje mladih osoba te je istaknuo kako će zapošljavanje mladih biti i pojačano jer će Vladi na raspolaganju biti i novac iz Europske unije te iz programa Garanacije za mlade.

"To su sve rezultati onih mjera koje je Vlada provela već ranije, dakle s onih 1600 odnosno 2400 kuna, kada još nismo imali sredstva iz EU fondova i Garancije za mlade. U ovoj godini će na raspolaganju biti više od milijardu kuna namjenskih sredstava", rekao je Zoran Milanović nakon što je obišao tvrtku "Nexus" d.o.o. u Cerni i "Same Deutz Fahr" u Županji, koje zapošljavaju mlade mjerama Aktivne politike zapošljavanja Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i programa Garancija za mlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, koji je bio u pratnji premijera, za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj ove je godine osigurano 1,2 milijarde kuna od kojih 600 milijuna iz EU.

"U sklopu te mjere uveli smo i mjeru oslobađanja od 'brutto 2' u trajanju od pet godina za poslodavca koji zaposli mladu osobu na neodređeno vrijeme", rekao je Mrsić i dodao kako je zahvaljujući toj mjeri oko 500 mladih osoba zaposleno na neodređeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je odlazak i jednoga mladog čovjeka iz Hrvatske velik gubitak za zemlju.

Tvrtka "Nexus" u Cerni, koja ima oko 130 radnika, zaposlila je 12 mladih osoba, a "Same Deutz Fahr" u Županji, koja ima oko 300 radnika, zaposlila je 11 mladih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pošto je obišao te dvije uspješne vukovarsko-srijemske tvrtke, koje većinu proizvodnje izvoze na strano tržište, predsjednik Vlade Zoran Milanović otputovao je u Gunju. S načelnikom općine Josipom Lučićem obišao je pučku kuhinju u Gunji u kojoj se svakodnevno priprema 1200 obroka za stanovnike tog mjesta, a premijer Milanović je tamo i ručao.

Nakon toga premijer je obišao kontejnersko naselje u kojemu su smješteni stanovnici čije se kuće još obnavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara o kritikama iz Bruxellesa premijer je rekao kako će Vlada nastaviti sa daljim reformama, ali ne na način da se sve rasturi i razbije.

"Nećemo nikad biti Grčka, jer nismo niti u takvom stanju niti ću ikada dopustiti da dođemo u takvo stanje. Nastavit ćemo raditi kao i u prethodne tri godine sa reformama javnog sektora i poduzeća. Efektivno vodim Vladu jednu i pol godinu jer smo u prvih godinu i pol bili pod monitoringom kada nam je manevarski prostor bio puno manji. Idemo polako prema deficitu od tri posto, a da se ponašamo odgovorno i razumno pokazuju i uštede od skoro tri milijarde kuna u proračunu", rekao je Milanović.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike