JOSIPOVIĆEVO OBJAŠNJENJE / 'Zašto sam aktivirao pravo na naknadu? Moram od nečega živjeti'

Image
Foto: RTL

'To je standardna procedura koja se koristi u svim ovakvim slučajevima i koristili su je svi drugi', kaže Josipović

28.2.2015.
15:29
RTL
VOYO logo

U subotu je procurila informacija kako će bivši predsjednik IvoJosipović ipak aktivirati pravo na dužnosničku naknadu, iako je najavljivao da će se nakon prestanka mandata vratiti na Pravni fakultet.

Povratak na fakultet u ovom trenutku još uvijek nije moguć i zato se bivši predsjednik odlučio aktivirati svoje pravo. Josipović će tako idućih šest mjeseci primati punu plaću od 24.700 kuna koju je primao kao predsjednik, a idućih šest mjeseci pola plaće. Naravno, osim ako se u međuvremenu ne otvori mjesto na Pravnom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našoj ekipi je objasnio zašto se odlučio na ovakav potez.

"Promjene u mojim planovima nema. Nastavljam svoju karijeru na sveučilištu, na Pravnom fakultetu. Ne koristim Ured, ne koristim mirovinu, nego se vraćam na svoj prijašnji posao. Naravno, dok se ne donese odluka, i pitanje je kad će me fakultet moći primiti s obzirom na raspored nastave, moram od nečega živjeti. To je standardna procedura koja se koristi u svim ovakvim slučajevima i koristili su je svi drugi", izjavio je Ivo Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik otkrio je i kakvi su mu planovi u budućnosti te namjerava li surađivati s Kosor ili Prgometom, a što nam je rekao ne propustite u RTL-u Danas u 18:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo