NOVI DETALJI ATENTATA / Procurila snimka: Nadzorna kamera uhvatila ubojstvo Nemcova

Iako su ruski mediji prvotno objavili da je na Nemcova pucano iz automobila u pokretu, snimka, čija autentičnost zasad nije potvrđena, pokazuje drugačiji slijed događaja.

1.3.2015.
9:23
VOYO logo

Televizijska postaja TVC objavila je snimku nadzorne kamere na kojoj se navodno vidi ubojstvo ruskog oporbenog političara BorisaNemcova, koji je ubijen u petak kasno navečer usred Moskve u neposrednoj blizini Kremlja.

Snimka je prilično mutana jer je snimana izdaleka, ali ukazuje na to da je ubojica možda čekao Nemcova na mostu u neposrednoj blizini Kremlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci se vide Nemcov i njegova prijateljica, ukrajinska manekenka AnaDurickaja, kako hodaju mostom. U 23.31 sati po mjesnom vremenu zaklonila ih je ralica. Trenutak kasnije vidi se muškarac, moguće ubojica, kako se pojavljuje iza ralice i uskače u automobil marke lada priora koji ga čeka.

Teško je reći kako se taj muškarac našao na mostu jer se to ne vidi na snimci, no vjeruje se da je čekao Nemcova na stubama koje vode na most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam metaka ispaljeno je iz pištolja Makarova, a četiri su pogodila Borisa Nemcova koji je preminuo na licu mjesta.

U istrazi je utvrđeno da je Nemcov večerao s Durickajom, a zatim su pješice krenuli u njegov stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni predstavnik ruskog istražnog odbora VladimirMarkin je rekao da su organizatori i počinitelji ubojstva dobro znali tu rutu i prema tome se čini da je ubojstvo pomno planirano.

Istražitelji trenutačno razmatraju pet mogućih motiva ubojstva, a po riječima Markina jedan od njih je provokacija s ciljem destabilizacije političke situacije u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markin je rekao kako postoje izvješća koja otkrivaju da je Nemcov primio prijetnje zbog svog stajališta o pokolju u redakciji francuskog satiričkog časopisa Charlie Hebdoa u Parizu, a istražuje se i moguća veza ubojstva s njegovim stajalištem prema ratu u Ukrajini.

U subotu je ukrajinski predsjednik PetroPorošenko izjavio da je Nemcov ubijen jer je planirao objaviti dokaze o ruskoj upletenosti u sukob u Ukrajini. Službeni Kijev i zapadni saveznici tvrde da proruske pobunjenike na istoku Ukrajine financira i naoružava Moskva koja to niječe i tvrdi da teško naoružani borci koji na uniformama nemaju nikakva obilježja nisu ruski vojnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo