OTETO JOŠ 200 OSOBA / Islamisti oslobodili 19 kršćana u zamjenu za otkupninu

Image
Foto: AP

Više od 200 kršćana još se nalazi u rukama IS-a, koji ih je oteo prošli tjedan iz njihovih sela na sjeveroistoku Sirije

1.3.2015.
20:16
AP
VOYO logo

BEJRUT - Džihadisti ekstremističke skupine Islamske države (IS) oslobodili su u nedjelju u zamjenu za otkupninu 19 asirskih kršćana otetih prošlog tjedna u Siriji, objavila je Asirska mreža za ljudska prava.

Više od 200 kršćana još se nalazi u rukama IS-a, koji ih je oteo prošli tjedan iz njihovih sela na sjeveroistoku Sirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Devetnaest asirskih talaca stiglo je u nedjelju u crkvu Naše Gospe Hasake, nakon što ih je pustio IS", rekao je dužnosnik Asirske mreže za ljudska prava sa sjedištem u Švedskoj Oussama Edward.

"Doputovali su u dva autobusa koji su ih prevezli iz Šadadea (uporišta IS-a u pokrajini Hasake gdje su bili zatočeni), do grada Hasakea gdje ih je dočekao asirski nadbiskup Efrem Atnaeil", naglasio je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njemu, vjerski sud IS-a odlučio je u subotu osloboditi ih u zamjenu za svotu novca za svaku obitelj koju IS smatra porezom koji nemuslimani moraju platiti. Nije mogao reći o kojoj se svoti radi, ali je podsjetio da su se u studenom Asirci koje je oteo IS morali platiti 1700 dolara po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo