porečanka proživjela kalvariju / 'Ostavili su me kao štakora da umrem u jakim bolovima!'

Image
Foto: Facebook

Prenosimo puno pismo Porečanke Gabrijele Fatorić, koja je imala sve samo ne dobra iskustva iz porečke i pulske bolnice

2.3.2015.
8:52
Facebook
VOYO logo

Porečanka GabrijelaFatorić zbog trovanja salmonelom je završila na Hitnoj u svome gradu, a tamo su joj rekli da ima prolaznu gripu, dali joj injekciju te je poslali kući. Kako bol nije prestajala, sljedeća stanica joj je bila pulska bolnica, no tamo ju je tek čekao pakao.

Njeno pismo koje je objavila na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Pišem Vam iz Poreča jer želim da ovo saznaju svi ljudi. Naime, nakon što sam kupila zamrznuti rižoto iz Plodina kao gotovo jelo, pripremila sam ga i pojela. Nakon nekog vremena, po noći sam osjetila neugodnost u stomaku prilikom odlaska u krevet. Kad sam se ujutro probudila počela sam se jako znojiti i nije mi bilo baš dobro. Da skratim priču, završila sam na hitnoj u Poreču gdje su mi rekli da imam prolaznu virozu,dali mi injekciju i poslali me kući. Dolazim kući i sve mi je gore. Temperatura raste,bolovi i grčevi u želucu neobjašnjivo bolni. Mama i dečko mi daju tablete za bolove i spust temperature, ništa ne pomaže.

Vraćam se na Hitnu gdje me blijedo gledaju što sam opet došla, i uvjeravaju me da je viroza te da se smirim, što od bolova nije bilo moguće. Vraćam se kući s dobivene još dvije injekcije. Bol ne prestaje kao ni temperatura i odlučim ići za Pulu. Dolazim u Pulu u bolnicu koju me poslao doktor opće prakse s Hitne u Poreču. U bolnici čekam, savijam se od bolova da bi nakon pola sata izašla
sestra i rekla da smo u krivoj bolnici, te da moramo na zarazno. Krećemo na zarazno, voze me roditelji. Bolovi su sve jači, temperatura 39,5. Dolazimo na zarazno, čekamo pola sata nitko ne dolazi, na kraju nas doktorica Izabela prima. Nakon što mi je popipala stomak kaže mojoj majci da ostanem par sati na infuziji, a možda i do sutra ujutro jer nije ništa ozbiljno. Doktorica govori da
je vjerovatno viroza iako mi nešto govori da nije, da osjećam neku neopisivu bol koja ne prestaje.

Ostavili su me kao štakora da umrem na otvorenom balkonu

Ostala sam u bolnici 10 dana. Sa zaraznog su me premjestili na kirurgiju. Kad su me na nosilima donijeli u šok sobu na kirurgiji, ostavili su me kao štakora da umrem na otvorenom balkonu bez pokrivača, s infuzijom u ruci, 40 temperaturom i jakim bolovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva sata vode me na ultrazvuk gdje mi govore da imam zadebljenje crijeva, ništa strašno. Ja cijelo vrijeme umirem od bolova, ponestaje mi snage. Vraćaju me na kirurgiju gdje čekam još dva sata, novi pacijenti dolaze i odlaze svima se pruža njega, a mene ostavili iza zastora i nitko me ne čuje ni ne vidi. Molila sam za gutljaj vode i deku, usta su mi počela krvariti. Nakon silnog
ignoriranja od strane sestara, kirurga i liječnika, svjesna sam da ću umrijeti. Ništa mi više nije bilo važno. Svi su me ignorirali.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne daju mi lijekove, a ja sam već na samrti od bolova

Molila sam da mi pomognu na wc, nepokretna sam ne mogu se dići. Nitko mi nije pomogao. Nakon sveukupno četIri sata odnose me u sobu na kirurgiji. Čitavo vrijeme sam na infuziji, ništa za bolove i temperaturu. Kirurzi odlaze dolaze ništa mi ne govore, popipaju mi stomak i ništa mi ne daju, a ja sam već na samrti od bolova. Odjednom ulazi kirurg i govori treba ćemo te rezati iz naših posebnih razloga o kojima ćemo naknadno raspraviti. Ulazi drugi kirurg nakon dva sata i govori ne treba operacija. Niko ništa ne govori, kažu sumnja se na slijepo crijevo. Umirem od bolova i nakon što su mi dali za bolove, ništa me smirit ne može.

Dan nakon vraćaju me na zarazno. Premještaju me samu u sobu. Soba puna peludi, gljivica, žohara, bodu me sa svih strana s iglama, jer medicinska sestra u smjeni misli da nije u redu ona prije stavila iglu pa mora mIjenjati i tako u nedogled. U sobi nemam zvono, umirem, plačem, molim da mi pomognu. Nitko me ne čuje. Donose mi antibiotik i odlaze. Taman mislim evo spas kad ono počinje me peći, svrbjeti, boljeti koža. Počinjem se grčiti i gušiti. Ulazi doktorica ne znam kako se zove i govori mi da je to normalno i da je sve u redu. Temperatura skoro 40. Ja ne znam gdje sam. Ulaze nakon nekog vremena vide me kako se gušim i shvate da sam alergična te mi daju nešto da mi sad smiri to sve, ali meni se samo pogoršalo. Nisam uspjela prespavati noć. Gušili su me zidovi.

WC se ne čisti danima, a posteljina ne mijenja

Školjka koju sestre stave kraj kreveta da ne moram u wc se ne čisti danima. Sama sam morala sa stalkom za infuziju ići prazniti u wc. Posteljina se ne mijenja, samo je ujutro zategnu jer ih vizita "kritizira". Cijelo vrijeme sam u kontaktu s majkom i dečkom i sve im prenosim. Ima čak i video kako se gušim i zapomažem, a medicinske sestre ne dolaze.

U jednom sam trenutku sama sebi rekla idem pa nek umrem i sa stalkom u bolovima otišla sam jedva do kancelarije, a njih dvije sestre se šminkaju, a ja na samrti padam dole, gušim se, sat vremena mi je trebalo od sobe do kancelarije. Od nekih dana što sam provela u bolnici doživjela sam neugodno iskustvo sa doktoricom Izabelom. Naime provocirala me u velikim bolovima i
temperaturi, kad sam joj rekla da ću zamoliti mamu da me premjesti u drugu bolnicu jer su prošli dani i dani ja ne znam što mi je, dotična mi je uzela mobitel stavila ga u džep i otišla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek na kraju otkrili da ima salmonelu

Vratila mi ga je nakon mog skorog sloma živaca nakon sat vremena govoreći mi da sam neodgojeno derište. Bolnica zarazno Pula otkrila je tek pred kraj mog boravka tamo da sam dobila salmonelu. Tek onda su mi mogli pružiti adekvatno lječenje, ali ja sam bila već izvan sebe toliko dana bez ljekova koji bi mi pomogli. U najgorim trenutcima komentari sestra su bili: ajde nasmij se, malo pozitive, hodaš ko baba ­ a meni suze preplavile lice. Kuharica mi je bacala hranu na stol, iživljavao se tko je stigao.

Htjela sam umrijeti nisam više mogla. Hvala Bogu čim mi je bilo malo bolje dobila sam otpusno pismo i otišla kući. Moja majka je nosila paket od kojeg sam se 99,9 % otrovala na inspekciju u Puli gdje su je na drzak način odbili, te rekli da oni i da nađu nešto ništa neće reći. Dobila sam traume, napatila sam se kao nikad u životu. Psihičko stanje mi je lošije nego fizičko. Polako se ali teško oporavljam. Nemam koga tužiti jer u našoj državi nema smisla i zatvorena su mi
sva vrata za bilo kakve odštete ili slično. Jedino mi preostaje proširiti po novinama i podiijeliti moje najgore iskustvo u životu.

Ne daj Bože nikome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo