pravomoćna presuda suda / Konačna odluka: Joca Amsterdam nije kriv za Pukanićevo ubojstvo

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Arhiva

Optužnica srpskog Tužiteljstva za organizirani kriminal teretila je Jocića da je organizator kriminalne skupine koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića

2.3.2015.
12:04
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Arhiva
VOYO logo

Prizivni sud u Beogradu pravomoćno je oslobodio Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam optužbe da je organizirao ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, ali je Željku Milovanovićupotvrdio kaznu od 40 godina zatvora na koju je osuđen kao neposredni izvršitelj ubojstva, rekla je Hini glasnogovornica beogradskog suda Mirjana Piljić.

U obrazloženju presude navodi se da je prvostupanjski sud ispravno zaključio da tužitelj sudu nije pružio jasne i nedvojbene dokaze za tvrdnju o tome da je Jocić u prvom dijelu 2008. godine na teritoriju Srbije organizirao kriminalnu organizaciju s ciljem Pukanićeva ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jocić se nalazi na izdržavanju druge zatvorske kazne od 15 godina, na koju je osuđen zbog poticanje na ubojstvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

Milovanović je još 2013. godine u Zagrebu u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora, jer je podmetnuo eksploziv kojim je Pukanić ubijen, ali prizivni sud smatra da nema smetnji da i beogradski sud proglasi svoju nadležnost jer Milovanović tu kaznu nije izdržao u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franić ubijeni su 23. listopada 2008. godine u eksploziji u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo