dosta neoliberalna priča / 'HDZ-ov program vrijeđa hrvatsku pamet jer ga pišu stranci'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zlatko Komadina istaknuo je da HDZ-ov program vrijeđa hrvatsku pamet jer ga pišu stranci

2.3.2015.
15:38
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak za HDZ-ove smjernice gospodarskog razvoja da u njima nema ništa spektakularno, da ima dosta neoliberalne priče, a to što stranci pišu program, ocijenio je, vrijeđa hrvatsku pamet.

Zamoljen da komentira HDZ-ov program, Komadina je rekao novinarima da će te smjernice danas biti predstavljene javnosti pa će moći više reći kad pročita o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što sam čuo u medijima od direktora njemačkoga, bavarskog instituta – ništa spektakularno, dosta neoliberalne priče, s time da mi se jedino dopalo ono što je i sam rekao, da nije sve za privatizaciju, nego samo ono što može povećati konkurentnost", rekao je Komadina, dodajući kako mu se ne dopada to što stranci pišu program za Hrvatsku te da ne zna zašto ga oni trebaju pisati.

Istaknuo je da Hrvatska ima 37 državnih instituta, dva ekonomska instituta, Institut za javne financije, mnogo ekonomskih fakulteta, domaću pamet i domaću struku i ljude koji su uključeni u javni život vlastite zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da sam malo iznenađen jer na neki način to vrijeđa hrvatsku pamet", rekao je, dodajući kako zna za stranačku suradnju s njemačkim CDU-CSU, tj s 'njemačkim HDZ-om'.

"Ali, HDZ se uvijek hvalio da ima ekonomskih stručnjaka. Eno ih tamo sjede u Saboru i bili su na raznim ekonomskim dužnostima", istaknuo je, dodajući kako bi 'preporučio da se koristi domaća pamet' jer, rekao je Komadina na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare, 'mi ovdje živimo i živjet ćemo, a Bavarci će živjeti u Bavarskoj'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo