'neozbiljne reakcije' / Karamarko: 'Optužbe da sam ratni huškač su apsurdne'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko smatra zabrinjavajućim što se 'huškanjem na rat' ocjenjuje svako spominjanje toga da Hrvati u BiH moraju biti ravnopravni i implementirati svoju konstitutivnost

2.3.2015.
16:12
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko odbacio je u ponedjeljak optužbe nekih političkih stranaka iz BiH za ratnohuškačke izjave, nasrtaj na suverenitet BiH i potporu nastojanjima da se ta zemlja do kraja podijeli po nacionalnoj osnovi, rekavši da se radi o "neozbiljnim reakcijama" na zahtjev za ravnopravnošću Hrvata u BiH.

Karamarko smatra zabrinjavajućim što se "huškanjem na rat" ocjenjuje svako spominjanje toga da Hrvati u BiH moraju biti ravnopravni i implementirati svoju konstitutivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozbiljni političari to sebi ne smiju dopustiti", rekao je Karamarko novinarima nakon konferencije "Hrvatska i EU - razvojna politika 2015. do 2020".

BiH je domovina i hrvatskog naroda i Hrvatskoj je stalo do te zemlje, njezine cjelovitosti i prosperiteta te da jednog dana uđe u EU, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da će se o rješavanju problema u BiH dogovoriti tamošnji narodi, ali je preduvjet za sve to ravnopravnost Hrvata. "To je notorna stvar i problem koji je trebao biti davno riješen. Apsurdno je da danas uopće pričamo o tome", naglasio je Karamarko.

Smatra da bi danas i BiH političari, kao i hrvatski, trebali pričati o kvaliteti života i o pola milijuna nezaposlenih u BiH, umjesto što osporavaju pravo Hrvatima na ravnopravnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati u BiH danas nemaju prava koje imaju mnoge nacionalne manjine u Hrvatskoj i diljem Europe. Artikulacija tog rječnika je kao od 1945. do 1948. - poziva se na ZAVNOBIH. O čemu ti ljudi govore", rekao je predsjednik HDZ-a i poručio da takve izjave štete hrvatskom, bošnjačkom i srpskom narodu.

Nazvao je "apsurdnim" optužbe da je ratni huškač dodavši kako bi to "da nije žalosno i brzopleto, bilo smiješno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko narodno vijeće BiH (HNV) u subotu je Mostaru usvojilo deklaraciju kojom zagovara federalizaciju BiH, a Karamarko je HNV-u uputio pismo potpore, zbog čega su teške optužbe na njegov račun iznijele Demokratska fronta, koja je članica vladajuće koalicije te oporbena Socijaldemokratska partija BiH.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo