objavljena fotomontaža / Vatikan na oprezu zbog mogućeg islamističkog napada

Image
Foto: AP Images

Na internetskoj stranici kojom se služe militanti objavljena je fotomontaža koja prikazuje crnu zastavu IS-a na obelisku u središtu Trga sv. Petra

2.3.2015.
18:39
AP Images
VOYO logo

Vatikan je na oprezu zbog mogućeg napada islamističkih militanata na sjedište Katoličke crkve, ali zasad nema neke konkretne prijetnje, izjavio je u ponedjeljak šet vatikanske sigurnosne službe.

"Prijetnja postoji. Do tog smo zaključka došli u razgovoru s talijanskim i stranim kolegama", rekao je Domenico Giani časopisu talijanske policije Polizia Moderna upitan je li prijetnja Islamske države (IS) vjerodostojna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovome trenutku mogu reći da ne postoji nikakav konkretan plan napada na Vatikan ili Svetog oca", dodao je.

Pripadnici IS-a zaprijetili su katoličkim ciljevima u Rimu o čemu su puno pisali talijanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na video snimci pogubljenja 21 egipatskog kopta u Libiji prošlog mjeseca, jedan od ubojica je rekao: "Vi križari možete samo sanjati da ste sigurni...Uz Alahovu pomoć osvojit ćemo Rim".

Na internetskoj stranici kojom se služe militanti objavljena je fotomontaža koja prikazuje crnu zastavu IS-a na obelisku u središtu Trga sv. Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giani je rekao da je stanje pripravnosti "konstantno visoko" u i oko grada-države unutar Rima.

Njegova služba s oko 130 agenata, zajedno sa ceremonijalnom Švicarskom gardom štiti najvećio dio vatikanskog teritorija i Papu, dok je talijanska policija zadužena za Trg sv. Marka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ubojstava koja su islamistički militanti prošloga mjeseca počinili u Parizu i Kopenhagenu, na ulice diljem Italije raspoređeno je 4800 vojnika.

Papa Franjo nekoliko je puta osudio napade islamista, a u nedjelju je pozvao da se zaustavi njihova "nedopustiva okrutnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo