smanjene liste čekanja / U tri tjedna provedbe 'Programa plus' zbrinuto 12.385 pacijenata

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je 11. veljače 'Program plus' u suradnji s 33 bolnice u Hrvatskoj i u prva tri tjedna najviše pregleda, dijagnostičkih postupaka i zahvata - čak 1590 - napravljeno je u KBC-u Rijeka

2.3.2015.
19:59
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Dodatnim angažmanom liječnika, medicinskih sestara i tehničara srijedom poslijepodne i subotom prijepodne, u samo tri tjedna provedbe 'Programa plus' - programa skraćivanja najdužih lista čekanja na preglede - u 33 bolnice zbrinuto je čak 12.385 pacijenata.

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je 11. veljače 'Program plus' u suradnji s 33 bolnice u Hrvatskoj i u prva tri tjedna najviše pregleda, dijagnostičkih postupaka i zahvata - čak 1590 - napravljeno je u KBC-u Rijeka, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi, uspjeh riječkoga KBC-a slijede KBC Split i KBC Zagreb; od kliničkih bolnica najviše su napravili liječnice i liječnici te medicinske sestre i tehničari u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti duh, a u općim bolnicama najviše pacijenata - njih 536 - zbrinuto je u Općoj bolnici Pula.

Ističe se da će u nastavku provedbe 'Programa plus' bolnice uključene u taj program same nastaviti identificirati za koje je postupke potrebno skraćivanje liste čekanja. U suradnji s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO) bolnice će nastaviti ažurirati liste čekanja kako bi se uklonile višestruke narudžbe pacijenata za isti postupak i tako olakšao dolazak na red pacijenata koji dugo čekaju na preglede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik ministra zdravlja za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove DraganKorolija-Marinić najavio je da će Ministarstvo zdravlja nastaviti pružati aktivnu podršku upravama bolnica i zaposlenicima koji sudjeluju u provedbi 'Programa plus', a svakoga će tjedna predstavnici toga ministarstva obići po jednu bolnicu kako bi se uvjerili jesu li zadovoljni pacijenti i liječnici.

Ministar zdravlja SinišaVarga zahvalio je zdravstvenim radnicima što s velikim elanom sudjeluju u provedbi 'Programa plus' te pozvao građane, koji su na nekoj od lista čekanja, da se odazovu i priključe 'Programu plus'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo