kraj koalicije s SDP-om / Osječki gradonačelnik zbog 'mentalne higijene' ostao bez potpore HDZ-a

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić je najavio kako će direktori gradskih poduzeća i ustanova te članovi Nadzornih odbora iz redova HDZ-a podnijeti ostavke na svoje dužnosti, ali i napomenuo da HDZ ne želi inicirati nove izbore u Osijeku

3.3.2015.
12:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić izjavio je u utorak kako je njegova stranka odlučila napraviti odmak od dosadašnje neupitne podrške gradonačelniku Ivanu Vrkiću, koji će i dalje imati podršku za svaki kvalitetan projekt na dobrobit građana, ali će stavovi HDZ-a u Gradskom vijeću ovisiti od projekta do projekta.

Kramarić je na izvanrednoj konferenciji za novinare najavio kako će direktori gradskih poduzeća i ustanova te članovi Nadzornih odbora iz redova HDZ-a podnijeti ostavke na svoje dužnosti, ali i napomenuo da HDZ ne želi inicirati nove izbore u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nam želja, niti ćemo isprovocirati izbore. Podržavat ćemo svaki projekt gradonačelnika Vrkića koji je u cilju razvoja grada i boljeg života građana. Zbog mentalne higijene radimo odmak od SDP-a i HNS-a, jer ne možemo prihvatiti nekorektno ponašanje Vlade prema predsjednici Republike i hrvatskim braniteljima", istaknuo je. Dodao je kako će se HDZ vrlo jasno i kritički odnositi prema stvarima za koje smatraju da ne funkcioniraju u Gradskom vijeću, te da će tu "biti žestoka oporba".

Kramarić je kazao kako su razlozi odmaka, uz ostalo, neispunjeni projekti koje je HDZ zagovarao u predizbornoj kampanji, reforma gradske uprave i spajanja pojedinih trgovačkih društava radi ušteda, te korištenje gradske uprave za jačanje infrastrukture stranaka ljevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao neke od razloga naveo je i "katastrofalan odnos Vlade prema Osijeku", posebice u trenutku donošenja porezne reforme, te izostanak kompenzacijskih mjera. HDZ ovim potezom, istaknuo je Kramarić, žele isprovocirati Gradsku upravu i pročelnike da "napokon počnu biti servis građanima, a ne svrha sami sebi".

Kao ključni trenutak za odmak od Vrkića naveo je "spoznaju da u gradskoj upravi nije bilo želje za pomakom i reformama, ni potpore za HDZ-ove projkete", zbog čega je došao trenutak da se HDZ povuče. "Svaki kvalitetan projekt u Gradskom vijeću imat će našu potporu, a za ono što ne budemo podupirali, tražit ćemo korekcije", poručio je Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija HDZ-HSP Ante Starčević-Stranka umirovljenika (SU) u Gradskom vijeću ima šest vijećnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo