lijepa priča iz teksasa / Sijamski blizanci uspješno razdvojeni, liječnici predviđaju oporavak

Blizanci su oduvijek bili dvostruki blagoslov. No, u ovoj priči taj se blagoslov pretvorio u borbu za život. Riječ je o sijamskim blizankama na čijem je razdvajanju radilo čak 30 liječnika. Hope i Faith napunile su tek deset mjeseci. Operacije se neće sjećati, ali su zato dobile priliku da sjećanja stvaraju svaka za sebe.

3.3.2015.
18:48
VOYO logo

Abdulah i Abdulraman do prije dva dana bili su mnogo više od obične braće. No, nakon devetosatne operacije, sijamski blizanci iz Jemena uspješno su razdvojeni.

Ova je operacija izvedena u Saudijskoj arabiji, a stotine kilometara dalje, u Teksasu, prošlog su tjedna istu operaciju uspješno preživjele Hope i Faith. Njihovu je operaciju u trajanju od 26 sati, izveo tim od 30 liječnika.

"U Teksaškoj dječjoj bolnici radim više od 13 godina. Radila sam svakakve lude i zabavne stvari, nevjerojatne operacije, no ovo je prva u kojoj razdvajamo blizance", rekla je jedna od liječnica koja je sudjelovala u pothvatu. 

I dok se pomoć tražila i od svevišnjeg, roditelji su strepili od vijesti koje su stizale iz operacijske dvorane.

Liječnički tim je ponosan, tim više što su sestre dijelile veliki broj unutarnjih organa poput pluća i jetre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo zadovoljni s operacijom i s njihovim stanjem. I jako smo optimistični vezano za njihov oporavak", izjavio je glavni liječnik operacije, Darrel Class. 

Njihovim koracima idu i braća iz Jemena, a liječnici su im uoči operacije prognozirali između 60 i 70 posto mogućnosti za oporavak. Rođeni pobjednici, a nisu još ni prohodali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo