MILANOVIĆ VS. KARAMARKO / Mimoišli se prije 'velikog obračuna': Tko je ostavio bolji dojam?

Iako je premijer baš na otoku rekao da je i sam za referendum o eksploataciji nafte na Jadranu - to nije bio razlog njegova posjeta Rabu kao ni razlog dolaska Tomislava Karamarka. Bili su na istom mjestu u isto vrijeme, ali se nisu sreli, jedino mimoišli u trajektnoj luci u svojim automobilima

3.3.2015.
18:36
VOYO logo

Ni Milanović ni Karamarko, kako tvrde, nisu znali da će se istog dana naći na Rabu.

"To sam saznao sad na putu prema ovamo, vjerojatno on dolazi u vezi s lokalnim izborima", poručio je premijer ZoranMilanović, a šef HDZ-a TomislavKaramarko je za tu informaciju saznao jutros kad je dolazio tamo. "Nemam ja ništa protiv s njim, nemam doista razloga za ne susresti se s njime".

Bili su na istom mjestu u isto vrijeme, ali se nisusreli, jedino mimoišliutrajektnojluci u svojim automobilima. Tko je na Rabljane ostavio veći dojam, doznat će se na izborima u nedjelju.

Premijerova kolona stigla je na otok Rab, prvo na otvaranje novog sustava javne odvodnje, kratku zakusku, potom u nadzor završnih radova na državnoj cesti do Lopara. A sve, kaže premijer, nema veze s nedjeljnim izborima.

"Ja ovdje ne dolazim, zaista ne dolazim u vezi s lokalnim izborima, mada znam da su izbori 8.3. i znam da smo ovdje imali gradonačelnicu, moja stranka. Ovo planiramo već dugo vremena", poručio je još ranije tijekom dana predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Vođa oporbe Tomislav Karamarko motive nije skrivao - na Rab je stigao zbog nedjeljnih prijevremenih izbora.

Image
Foto: Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Dosad smo bili samo u jednom gradu, Korčuli, ostalo je sve nije bilo u našoj vlasti, prema tome mi ćemo sve što bude iznad tri, četiri pobjede smatrati uspjehom", izjavio je iskreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Milanović je kavu popio u među Rabljanima poznatom SDP-ovom kafiću, u društvu nositeljice liste.

"Moja očekivanja su da bivša gradonačlenica bude buduća gradonačelnica, da osvojim izvršnu vlast i da osvojimo apsolutnu pobjedu u smislu liste za gradsko vijeće", poručila je dosadašnja gradonačelnica RosandaKrstinićGuščić (SDP).

I HDZ-ov kandidat vjeruje u pobjedu.

"Pozitivni smo, optimisti smo. Uvjereni smo da da su građani čuli ono što im želimo poručiti", kazao je BorisBačić (HDZ), kandidat za gradonačelnika Raba.

Premijer nije znao za koga navijaju lokalna djeca, a tvrdi da ne zna ni kada će biti izbori.

U veljači 2016. godine, to su redovni izbori, sve prije su prijevremeni izbori. Kad će bit, u ovom trenutku ne mogu vam reći, ne ovisi samo o meni. Radimo, provodimo socijalne mjere, borimo se", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo