EKSKLUZIVNO ZA RTL DANAS / Bandić potvrdio: 'Osim na gradske, izlazim i na parlamentarne izbore!'

'Bog se moli po redu, odradimo ovo u Zagrebu, a iza toga ćemo na parlamentarne izbore!', potvrdio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić svoje političke planove

3.3.2015.
19:12
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba MilanBandić​ javio se uživo u našoj informativnoj emisiji RTLDanas te prokomentirao moguće nove izbore za gradonačelnika, ali i najavio izlazak na parlamentarne izbore. Ranije tijekom dana, u restoranu Staro gnijezdo na Markuševcu družio se s prijateljima i simpatizerima. U ležernom izdanju, odjeven u kuhinjsku kutu i s kockastom šiltericom na glavi kuhao je grah građane koji su se okupili.

Upitan je li kuhanje graha simpatizerima početak predizborne kampanje, Bandić je odgovorio kako predizborne kampanje nema. "Ja jedini u Hrvatskoj radim 365 dana u godini, prema tome, mi ne znamo što je to predizborna kampanja".



Na pitanje kada će dati ostavku, odgovorio je da to treba vidjeti, da Bog se moli po redu te kako zamjenica umjesto gradonačelnika, kojem je zabranjeno obnašanje funkcije, obavlja svoj posao. "Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, do kraja trećeg mjeseca bit ćeosnovana i stranka i najvjerojatnije ćemo do tada donijeti odluku da idemo na nove izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to da se dogodila takva promjena u retorici, koja je bila ta kap koja je prelila čašu, zašto je zamjenica Sandra Švaljek izgubila vaše povjerenje?

Nitko nije izgubio moje povjerenje, gospođa Švaljek radi svoj posao i to radi kako najbolje zna i umije. Ja bih to radio puno bolje i efikasnije, to i vrapci na krovu znaju. Ona je zamjenica - zato je zamjenica. Švaljek igrom slučaja sad obnaša funkciju gradonačelnice. Ja nisam osvojio titulu gradonačelnika jer imam lijepe oči, iako imam lijepe oči i nisam debel k'o pajcek... Ja sam svoju dužnost stekao šljakom od po 16 sati u pet mandata. Toliko mandata nikad neće nitko osvojiti u Zagrebu. Projekti koji stoje ne smiju stati, ne realiziraju se onom brzinom kojom ja mislim da bi trebali, do kraja ožujka ću donijeti tu odluku pa idemo po šesti put probati. To je moje legitimno pravo, ja imam mandat od Zagrepčana i na mojoj je prosudbi na odlučim. Ne želim živjeti kao parazit, primati plaću i gledati doma kako moji projekti propadaju. Ja sam pošten čovjek do kraja i takav ću i dalje biti. Ja se nisam rodio, niti ću umrijeti kao gradonačelnik".

Jeste li u kontaktu sa zamjenicom Švaljek?

U subotu smo se vidjeli ujutro u 9 sati, došla je u Klub u Praškoj, da me obavijesti da će izabrati predsjednika i članove Uprave Holdinga. Tu smo stali jer ja ne smijem nikakve prijedloge davati. Rekao sam im da izaberu onog za koga misle da je najbolji jer nisam htio, odnosno ne smijem više od toga govoriti. Kad dođemo na svoju funkciju, vidjet ćemo hoće li ostati isti ljudi. Ako će raditi svoj posao, zašto ne, a ako ne, doć će drugi, nije to problem.

Konkretno taj izbor za predsjednika Holdinga je konkretno na natječaju po prvi puta, slažete li se s tim načinom?

Ako je to istinski natječaj, onda se slažem, a ako je fingiran, samo radi transparentnosti i glumatanja demokracijom, onda se ne slažem. Ja nisam natječaje radio dosad jer kad sam preuzeo odgovornost, preuzeo sam i odgovornost vođenja Holdinga. Gradonačelnik Grada Zagreba je druga izvršna funkcija ove zemlje. Kad preuzme odgovornost za upravljanje gradom, on preuzima odgovornost za tri stvari - da stvori upravu koja će služiti građanima i koja će biti istinska logistika poduzetnicima. I da osigura na vrijeme javne usluge građanima i da se pritom što rijeđe mijenjaju cijene na gore. Da bi to napravio, gradonačelnik mora imati svoj tim, pritom mislim i na Holding i na predsjednika uprave Holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislite li da je zagrebačko glasačko tijelo isto kao i 2013., dakle vaše? Vjerujete li u pobjedu?

Ja vjerujem mojim sugrađanima jer sam petnaest godina uložio u ovaj grad, u Zagrebu sam realizirao sve što mi se najljepše moglo dogoditi, Zagrepčani su mi to na najbolji mogući način vratili. Nemojte misliti da mi u ova zadnja četiri mjeseca nismo tri puta radili ankete. Moj rejtin je nešto malo manji nego 2013. godine, ali se vrti negdje. Nisam farizej i nisam naivan, sada brojim šezdesetu godinu i sve što radim, radio sam transparentno i odgovorno.

Mislite li da će vam glasači zanemariti sve što vam se stavlja na teret?

Pustimo sud da radi svoj posao. Ja vjerujem u institucije pravne državem, trodiobu vlasti... Neka moji odvjetnici rade svoj posao. Postupak koji je u tijeku, ne mogu, a i ne želim komentirati.

Mislite li i na parlamentarne izbore?

Bog se moli po redu, odradimo ovo u Zagrebu, a iza toga ćemo na parlamentarne izbore! Zašto ne napraviti europsku Hrvatsku kada smo u zadnjih 15 godina napravili Zagreb u istinsku europsku metropolu, najsocijalno odgovorniju od svih metropola? Uvjeren sam da ispod političkog neba na razini Hrvatske ima mjesta i za stranku Milana Bandića koja će u sebi sačinjavati četiri sastavnice, a to su Milan Bandić, drugo je rad, treće je solidarnost i četvrto je zajedništvo, s tim je Hrvatska u deficitu.

Kako ćete uopće u izbore kada sa brojnim vašim suradnicima ne možete niti komunicirati?

Pustite vi, naći ćemo mi načina kako funkcionirati. Preko pola svjedoka je već ispitano, sve će biti u redu. Hvala vam na pitanju, što brinete, ali bit će sve uskoro u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo