TOMISLAV NIKOLIĆ PORUČUJE: / 'Ne želimo kvariti odnose, ali sada je red da Hrvatska pozove Srbiju'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Komentirajući aktualnu situaciju u Hrvatskoj, srbijanski šef države sugerirao je kako Hrvatska treba razmisliti vraća li se HDZ "na staru ideologiju" ili će voditi zemlju u budućnost

4.3.2015.
6:55
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

BEOGRAD - Srbija neće pokvariti odnose s Hrvatskom i neće ništa učiniti da ih ugrozi, izjavio je u srijedu u intervjuu za Radio-televiziju Srbije (RTS) srbijanski predsjednik TomislavNikolić i rekao da nije dobio poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da posjeti Hrvatsku.

“Sad je red da Hrvatska pozove Srbiju”, rekao je Nikolić večeras u emisjiji RTS-a "Upitnik" i podsjetio da je bivši hrvatski predsjednik IvoJosipović bio u službenom posjetu Srbiji i da je dočekan “kao dobar susjed i prijatelj”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolić je istaknuo da su i Srbiji i Hrvatskoj “jako važni dobri odnosi”, uz ocjenu da je “Hrvatska još uvijek u euforiji predizborne i postizborne kampanje pa se ne usuđuje kazati da joj je suradnja sa Srbijom toliko bitna, a jest”.

Nikolić je naglasio da Srbija “neće pokvariti odnose s Hrvatskom i neće ništa uraditi da ugrozi te odnose”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj izostanak na ceremoniji inauguracije hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Nikolić je objasnio tvrdnjom da je “imao jak razlog”, naglasivši da je 15. veljače “bio Dan državnosti Srbije”.

Nikolić je podsjetio da je Srbiju na inauguraciji hrvatske predsjednice predstavljao premijer AleksandarVučić, rekavši kako je “pitanje bi li Hrvatska učinila takvu gestu” da je Srbija na hrvatski praznik organizirala neku inauguraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući aktualnu situaciju u Hrvatskoj, srbijanski šef države sugerirao je kako Hrvatska treba razmisliti vraća li se HDZ "na staru ideologiju" ili će voditi zemlju u budućnost.

U intervuu za RTS srbijanski predsjednik izjavio je kako ne zna tko je kriv što Srbija “nema veleposlanike u mnogim važnim državama”, uključujući i Hrvatsku, ukazavši da je na tu činjenicu više puta upozoravao vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svjestan sam toga da nemamo veleposlanike u nekim državama, ali ne znam zašto ih nemamo. Svjestan sam da Srbija u posljednjih 10 godina vodi shuttle diplomaciju pa posao veleposlanika preuzimaju predsjednik, premijer i ministar vanjskih poslova”, rekao je Nikolić.

On je kao iznimku istaknuo da je “Srbija neprihvatljivo dugo bila bez veleposlanika u SAD” i da “još nema veleposlanike, ne samo u Njemačkoj, već i u Hrvatskoj”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo