'SITUACIJA KOJA VAPI I ZOVE' / Kardinal Bozanić žestoko kritizirao institucije i sindikate

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kardinal je podsjetio na visoku stopu nezaposlenosti, radnike koji ne primaju plaću, mladež kojoj se ne otvara nova perspektiva, te poduzeća i institucije koje propadaju

4.3.2015.
11:30
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Što rade državne institucije i što rade sindikati koji ostavljaju da su toliki radnici bez plaće, upitao je kardinal JosipBozanić na predstavljanju zbornika "Kultura rada u Hrvatskoj. Peti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 21.-23. listopada 2011.", priopćio je u srijedu Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal je, navodi se u priopćenju, podsjetio na visoku stopu nezaposlenosti, radnike koji ne primaju plaću, mladež kojoj se ne otvara nova perspektiva, te poduzeća i institucije koje propadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bozanić je ocijenio kako su poboljšanju teškog stanja u društvu pozvani doprinijeti laici aktivni u Crkvi. U tom procesu, smatra Kardinal, prvi potez ne povlači kler jer je on zadužen za poučavanje i produbljivanje socijalnog nauka Crkve, već laici koji će potaknuti nove inicijative.

"Neka predstavljanje zbornika bude znak u kretanju nabolje u našem hrvatskom društvu jer situacija vapi i zove", rekao je Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je kako knjiga nudi mnogo dobroga i korisnog sadržaja za hrvatsko društvo te istaknuo kako je čovjek žalostan dok čita knjigu punu sadržaja, a vidi da se stvari nisu pomakle.

Zbornik je u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije i Kršćanske sadašnjosti predstavljen u utorak u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, a osim Bozanića, govorili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije ŽelimirPuljić, sisački biskup VladoKošić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i urednik Zbornika StjepanBaloban, DragoČengić s Instituta društvenih znanosti IvoPilar, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata KrešimirSever i PetarLovrić iz Udruge malih i srednjih poduzetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo