plaća veća od 20 tisuća kuna / Kad neće hrvatski, u Dubrovniku žele raditi liječnici iz cijelog svijeta

U javnosti je glasno odjeknula ponuda ravnatelja dubrovačke opće bolnice koju je uputio vrhunskim lječnicima specijalistima koji su voljni doći i raditi u Dubrovnik. Ravnatelj im nudi plaću veću od 20 tisuća kuna i smještaj

4.3.2015.
19:00
VOYO logo

U Općoj bolnici Dubrovnik žele raditi specijalisti iz cijeloga svijeta. Na ravnateljev poziv stižu ponude iz  Austrije, Francuske pa čak i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Najveća plaća u Općoj bolnici Dubrovnik sa dežurstvima je oko 26 tisuća kuna. Sigurno je da će taj neki profesor imati toliko, a grad i svi subjekti će pomoći oko smještaja", kaže ravnatelj dubrovačke bolnice Jerko Ferri Certić.

Nude 20.000 kuna plaće i stan, ali posao nitko ne želi!

Sve je to mamac za vrsnog radiologa, pedijatara, ginekologa, traumatologa i lječnika intezivne njege, koje bolnica treba. Dubrovčani nemaju ništa protiv toga da ih liječe stranci.

Većina ponuda ravnatelju je ipak stigla iz Hrvatske gdje je trenutno nezaposleno  12 liječnika specijalista, između ostalih; dva radiologa, dva pedijatra, dva liječnika internista i jedan ginekolog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj ima točno zadane kriterije koje za dubrovački posao treba zadovoljiti.

"Nama treba pet vrhunskih liječnika koji će svojim radnim iskustvom doprinijeti kvaliteti Opće bolnice Dubrovnik. Iz svih naših vodećih klinika liječnici su dobrodošli u Dubrovnik", poručuje ravnatelj dubrovačke bolnice.

Dobar su primjer profesor neurokirurg Velimir Lupret i specijalistica aneseteziologije Dubravka Bartolek, koji su u dubrovačku bolnicu donijeli iskustvo sa zagrebačkih klinika.

"Odredište koje kani biti rangirano sa pet zvjezdica, kao turistička destinacija, smatra se da mora imati zdravstvo sa pet zvjezdica", kaže neurokirurg Lupret.

Dubrovnik bi već za par godina, smatra ravnatelj, mogao postati lječnička meka. Zdravstvu od pet zvjezdica, naravno, najviše bi se radovali dubrovački pacijenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo