karamarko demantirao brkića? / 'Nismo se sastali s Josipovićem u vezi s rušenjem Milanovića'

Milijan Brkić ponovio je u srijedu da je bivši predsjednik Republike Ivo Josipović tražio potporu HDZ-a za rušenje SDP-ova premijera Zorana Milanovića. Ipak, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na novinarsko pitanje o tome je li se sastao s Josipovićem u vezi s eventualnim rušenjem premijera Milanovića odgovorio je da nije

4.3.2015.
19:38
VOYO logo

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić ponovio je u srijedu da je bivši predsjednik Republike Ivo Josipović tražio potporu HDZ-a za rušenje SDP-ova premijera Zorana Milanovića, ističući da Josipović zna s kim je o tom razgovarao.

"Nisam izjavio da sam se sastao sa gospodinom Josipovićem, nego sam izjavio da je gospodin Josipović, to je opće poznata javna stvar, tijekom 2013. godine, između ostalih, tražio rušenje SDP-a, odnosno predsjednika Milanovića i postavljanje gospođe Vesne Pusić kao mandatarke, odnosno kao tehničke Vlade", ustvrdio je Brkić kasno poslijepodne uoči svečane proslave 25. obljetnice omiškoga HDZ-a odgovarajući na novinarsko pitanje je li se sastao s Josipovićem kako bi rušili premijera Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje s kim je Josipović razgovarao o tomu, Brkić je odgovorio: "To pitajte njega, zna on s kime je razgovarao."

U vezi s Josipovićevom izjavom da je Brkić izmislio tu priču, Brkić je odgovorio: "Pa, gledajte, čuo sam da je Josipović spomenuo 'Čarobnu frulu'. Baš mi je drago da je spomenuo tu operu. Znate i vi, a zna i hrvatska javnost, na ovim proteklim predsjedničkim izborima, hvala Bogu, ostvarila se glavna poruka iz opere 'Čarobne frule' da je dobro pobijedilo zlo. Dakle, dobro je pobijedilo zlo na zadnjim predsjedničkim izborima, i to je jedina poruka koju želim poslati gospodinu Josipoviću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku opasku da je Josipović izjavio kako se HDZ boji snage ljevice, Brkić je uzvratio kako je on svoju snagu "pokazao na proteklim predsjedničkim izborima, tako da na to pitanje ne želi više ništa odgovoriti".

Na pitanje zašto tek sada izlazi u javnost s pričom o rušenju Milanovića na navodni poticaj Josipovića, Brkić je odgovorio: "To je stvar moje procjene, odnosno naše u HDZ-u kada ćemo s nekim informacijama ići van."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi s navodom novinara Aleksandra Stankovića u emisiji "Nedjeljom u 2" po kojima je on stvorio stranku Živi zid, Brkić je rekao kako je to "još jedna znanstveno-fantastična razina". "Gospodin Stanković očito mene obožava i jako voli kad me često spominje u svojoj emisiji, možda zbog iste frizure", dodao je Brkić.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na novinarsko pitanje o tome je li se sastao s Josipovićem u vezi s eventualnim rušenjem premijera Milanovića odgovorio je da nije. "Ako je gospodin Brkić nešto rekao, sigurno ima nešto za reći", dodao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo