uživo za rtl iz berlina / Lorencin o bušotinama: 'Vjerujem ministarstvu gospodarstva'

Upitan što misli u Milanovićevoj najavi referenduma o bušotinama na Jadranu, Lorencin je odgovorio: 'Ja kažem da u Hrvatskoj postoje određeni zakoni i normativi, svatko regulira svoje područje i vjerujem resoru s druge strane, dakle ministarstvu gospodarstva koji to vodi, da čitavu stvar vodi na propisan način'

4.3.2015.
19:56
VOYO logo

Gost RTL-a Danas iz Berlina bio je ministar turizma DarkoLorencin kojeg smo priupitali kako mu je bilo na turističkom sajmu u Berlinu te jesu li Nijemcima sjeli hrvatski slogani.

"Novi slogan 'Full of Life' nije još u upotrebi tako da ono što je bilo anketirano, osam tržišta i preko 4000 ispitanika, odabrali su taj slogan od strane tržišta", odgovorio nam je ministar turizma.

Iznimno bitno tržište: počeo je lov na njemačke turiste!

Njemačka je jedna od nacija koja putuje najviše na svijetu, 65 milijardi eura oni godišnje, koliko se toga novca može nadati Hrvatska?

"Hrvatska je protekle godine prvi puta prešla granicu od više od dva milijuna Nijemaca koji su posjetili Hrvatsku te ostvarili skoro 14 milijuna noćenja i to je daleko naše najbitnije i najinteresantnije tržište. Najave su dobri, malo je zakašnjeli booking prisutan, ali on je kao takav na svim destinacijama i tržištima. Ovo je posljednji veliki sajam pred predsezonu. Prošao sam čitav niz razgovora s turoperatorima i avio prijevoznicima".

Znamo da je Grčka kod Nijemaca bila popularna desetljećima, no čuli smo sada da se s predstavila sa svojim dampinškim cijenima, koliko bi ona mogla probleme stvarati?

"Mi radimo naš posao i zajedno s privatnim sektorom nastojima kroz turoperatore i medije izreklamirati Hrvatsku, danas smo objavili da se autobuserima u velikoj mjeri olakšava. Ono što je lani i preklani bio veliki problem, da su morali fizički na hrvatskim obrascima, poreznim savjetnicima prijavljivati svoje ture u Hrvatsku od 31. ožujka to će moći napraviti na svom jeziku i putem interneta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan što misli u Milanovićevoj jučerašnjoj najavi referenduma o bušotinama na Jadranu, Lorencin je odgovorio: "Ja kažem da u Hrvatskoj postoje određeni zakoni i normativi, svatko regulira svoje područje i vjerujem resoru s druge strane, dakle ministarstvu gospodarstva koji to vodi, da čitavu stvar vodi na propisan način. O referendumu otom potom, o tome će odlučivati netko drugi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo