NEMILOSRDNA DRŽAVA / HŽ tjera 82-godišnju staricu iz trošne kućice u Vukovaru!

Image

Budući da grad Vukovar nema regulirano područje socijalnog stanovanja i nema prihvatilište/prenoćište za beskućnike baka Gospava Karagić u svojoj 82. godini života spava u devastiranoj zgradi u vlasništvu HŽ-a koji joj je poslao ovrhu za najam stana

5.3.2015.
11:00
VOYO logo

Povjerenica HDSSB-a za Vukovarsko-srijemsku županiju SlavicaJelinić u četvrtak je upoznala javnost sa slučajem na kojem se jasno može vidjeti dokle može sezati bešćutnost države i tvrtki u njenom vlasništvu. Dok se Milanovićeva Vlada hvali socijalnim mjerama koji su olakšali život jednom dijelu građana, piše Jelinić, Hrvatske željeznice tjeraju 82-godišnju staricu iz trošne kućice u Vukovaru.

"Dok se država hvali velikim socijalnim izdacima i različitim socijalnim programima i oprostima duga u stvarnosti veliki broj starijih građana ne može osigurati zadovoljenje minimuma životnih potreba, pa su mnogi na žalost u svojoj starijoj životnoj dobi i beskućnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da i grad Vukovar nema regulirano područje socijalnog stanovanja i nema prihvatilište/prenoćište za beskućnike baka Gospava Karagić u svojoj 82. godini života spava u devastiranoj zgradi u vlasništvu HŽ-a koji joj je poslao ovrhu za najam stana i to derutnog, neobnovljenog bez prozora, instalacija, sanitarne mreže!

Slika govori više od riječi - stanovništva je u Vukovaru sve manje i sve je starije, mladi ljudi i mlade obitelji masovno napuštaju Vukovar i teško da će se ikad više vratiti. Ostaju stari sami u začaranom krugu vlastitog siromaštva dok jači, kao Hrvatske željeznice u primjeru bake Gospave, kroje prava bez trunke socijalne osjetljivosti prema onima kojima je to istinski potrebno - starima i nemoćnima", tvrdi Slavica Jelinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo