OPTUŽBE IZ HDSSB-a / 'Predsjednik Vrhovnog suda se obračunava na Glavaševu štetu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U povodu odluke Vrhovnog suda o određivanju istražnog zatvora Branimiru Glavašu, u Saboru je održana izvanredna presica vrha HDSSB-a

5.3.2015.
11:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U povodu odluke Vrhovnog suda o određivanju istražnog zatvora BranimiruGlavašu, u Saboru je održana izvanredna presica vrha HDSSB-a.

JosipSalapić odluku Vrhovnog suda nazvao skandaloznom i neočekivanom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurni smo, nakon odluke Ustavnog suda, da ovakva pravna procedura nikad nije zabilježena u hrvatskoj povijesti. Imamo situaciju - lud, zbunjen i nenormalan".

Dodao je i kako je ova odluka osobni i politički obračun predsjednika Vrhovnog suda na štetu Glavaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naknadno pitanje tko se to s kime obračunava, pojasnio je da je to obračun na relaciji IvanTurudić - BrankoHrvatin, jer je na čelu Vijeća županijskog suda koji je Glavaša ostavio na slobodi bio Turudić.

"Mi kao HDSSB nećemo ni pod koji cijenu odustati od svoje borbe s Glavašem za dokazivanje njegove nevinosti. Do posljednjeg atoma snage ćemo se boriti za dokazivanje nevinosti", izjavio je DinkoBurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo promptnu reakciju Ustavnog suda jer se tiče ljudskih sloboda. Očekujemo i brzu odluku Vrhovnog suda temeljem naloga Ustavnog suda na žalbu koja će sada biti uložena. Zahtijevamo da Vrhovni sud što prije donese pravomoćnu odluku. Bez otezanja jer ispada da je Glavaš pet godina i dva mjeseca bio onda na izletu", kaže Burić i dodaje:

"Žalosna je činjenica da je hrvatsko pravosuđe u takvoj situaciji da provodi silovanje pravde. Sila bez pravde je tiranija! Nećemo dozvoliti tiraniju!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike