nove sumnje / USKOK proširio istragu: Bandićev suradnik Antunović primio mito?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sumnjaju da je Antunović tijekom veljače i ožujka 2011. "od odgovorne osobe jednog društva zatražio i primio 10.000 eura kako bi ishodio da se tom društvu dodijeli organiziranje manifestacije 'Zagrebački karneval 2011'

5.3.2015.
15:15
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Uskok je proširio istragu protiv Zdenka Antunovića, jednog od bliskih suradnika 'suspendiranog' gradonačelnika Milana Bandića, kojega ovog puta sumnjiči za primanje 10 tisuća eura mita od čelnika tvrtke koja je organizirala "Zagrebački karneval 2011".

Na internetskoj stranici državnog odvjetništva, koje ne otkriva identitet već samo dužnost osumnjičenika, navodi se da je USKOK istragu proširio na temelju kaznene prijave posebnog policijskog odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjaju da je Antunović tijekom veljače i ožujka 2011. "od odgovorne osobe jednog društva zatražio i primio 10.000 eura kako bi ishodio da se tom društvu dodijeli organiziranje manifestacije 'Zagrebački karneval 2011'".

"Nakon što se odgovorna osoba društva pismeno obratila Uredu gradonačelnika Grada Zagreba i iskazala interes za organizaciju navedene manifestacije, gradonačelnik Grada Zagreba ga je uputio da se o tome dogovori s okrivljenikom iako on, kao direktor KK Cibona, formalno nije imao nikakvu ulogu u organiziranju te i sličnih manifestacija u Gradu Zagrebu", ističu u Uskoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu i da je Antunović, koristeći okolnost da je višegodišnji istaknuti sportski djelatnik, direktor Košarkaškog kluba Cibona te osoba od povjerenja gradonačelnika Bandića, zatražio 10.000 eura kako bi zauzvrat u gradu "ishodio da se tom društvu dodijeli organiziranje navedene manifestacije kao i donošenje svih potrebnih rješenja nadležnih službi".

Antunović je, zajedno s Bandićem, uhićen u aferi Agram, a iz istražnog je zatvora pušten uz jamčevinu. U međuvremenu je, zajedno s još trojicom osumnjičenika, pod istragom i zbog davanja koncesije, bez javnog natječaja, za ugostiteljski šator na središnjem zagrebačkom trgu te dobivanje poslova na prošlogodišnjem Bundekfestu, čime su 'odabrani' poduzetnici navodno zaradili više od 6,4 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo