povratak u prošlost / Talijanski liječnik u osam sati kome izgubio 12 godina sjećanja

Image
Foto: blitzquotidiano.it

Pierdante Piccioni bio je sudionik teške prometne nesreće 31. svibnja 2013. godine. Bio je u komi osam sati, a kad se probudio mislio je da je 25. listopada 2001.

5.3.2015.
15:36
blitzquotidiano.it
VOYO logo

Talijanski liječnik koji se probudio iz kome i shvatio da mu je nestalo 12 godina sjećanja ispričao je talijanskom listu La Reppublica o svojoj borbi da se navikne na normalan život poslije tog neobičnog iskustva.

PierdantePiccioni bio je sudionik teške prometne nesreće 31. svibnja 2013. godine. Bio je u komi osam sati, a kad se probudio mislio je da je 25. listopada 2001. Nije se mogao sjetiti ničega poslije toga datuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za La Repubblicu prisjetio se šoka kad je ugledao svoju suprugu, iznenada mnogo stariju, "druge boje kose i s borama".

Umjesto dva sina, dječaraca od osam i 11 godina, u posjet su mu došla dva "odrasla muškarca s bradama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon dva dana došao sam do ogledala, kupaonici. Tko je taj starac? Poslije sam upitao zašto mi roditelji ne dolaze u posjet. Bilo je bolno 'saznati' da mi je majka umrla tri godine prije", rekao je Piccioni.

Morali su mu objašnjavati zašto se u Italiji plaća nekakvim eurima, a ne lirama, naučiti ga kako se koristi smartphone, a morao je ponovo i na fakultet da prouči koliko je medicina napredovala u tih 12 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako se probudio iz kome, sve u nadi da će mu iznenada sinuti, Piccionijeva obitelj mu pokazuje fotografije, filmove i utakmice iz razdoblja kojeg se ne može sjetiti i vodi ga na mjesta koja ne pamti.

"Nisam još izgubio nadu da moja 'pohrana podataka' nije izbrisana, nego da je samo šifrirana i da ću negdje pronaći lozinku", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piccioni je odbio invalidsku mirovinu i, pobijedivši skepticizam kolega, vratio se 1. veljače na posao liječnika hitne službe u Codognu, gradiću 60 kilometara jugoistočno od Milana.

La Repubblici je rekao da mu je pisanje dnevnika pomoglo u teškim trenucima, uključujući napadaje depresije, i da razmišlja da to iskustvo pretvori u knjigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo