HDZ odgovorio na prozivke / 'Priče o devalvaciji kune su smiješne, Milanović kao da je pao s Marsa'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker rekao je kako bi sada razmišljanje o bilo kakvom modelu slabljenja kune bilo suludo, neozbiljino pa čak i opasno

5.3.2015.
15:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HDZ je u četvrtak odlučno odbacio tvrdnje premijera Zorana Milanovića i ostalih koji su ih prozivali da se zalažu za devalvaciju kune, poručivši kako je svaka priča o devalvaciji kune smiješna i kako to nikada nitko iz HDZ-a nije spominjao.

"Svaka priča o devalvaciji kune je smiješna, neozbiljna i nikada to nitko iz HDZ-a nije spominjao", rekao je na konferenciji za novinare saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker, dodajući kako bi sada razmišljanje o bilo kakvom modelu slabljenja kune bilo suludo, neozbiljino pa čak i opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje tko je premijera doveo u takvu zaludu glede devalvacije kune i HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević je uzvratio: "Ja ne znam tko. Često on sam sebe dovede u zabludu."

"Vrlo je interesantno da se o onome što bi trebala biti mjera za gospodarski oporavak Hrvatske - o strukturnim reformama u javnom sektoru - ne priča i to se ne provodi", istaknuo je Šuker. Kada je riječ o efikasnijem i boljem funkcioniranju javnih poduzeća, treba reći da javna poduzeća trebaju ostvarivati bolje, kvalitetnije i jeftinije usluge za hrvatske građane, a ne služiti kao mjesto za stranačka uhljebljenja, rekao je Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako mi se čini da je ovog ponedjeljka, kada smo imali veliku konferenciju u Westinu, aktualna vlast na čelu s gospodinom Milanovićem bila u oporbi, a i nastavlja ovih zadnjih nekoliko dana umjesto upravljati zemljom, zapravo biti u oporbi", poručio je Domagoj Ivan Milošević.

Protekle tri godine u aranžmanu Milanovićeve vlade nije organizirana niti jedna slična ekonomska konferencija poput one kakvu je organizirao HDZ ovoga u ponedjeljak, istaknuo je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladu proziva zbog, kako kaže, pokušaja prikrivanja nerada u protekle tri godine. "Pokušava se prikriti da se vlada nije napravila niti jednu ozbiljnu reformu i na kraju dana pokušava se prikriti činjenica da smo ovaj tjedan ostvarili jubilarnih 300 milijardi kuna, dakle prešli famoznu granicu od 300 milijardi kuna javnog duga. A nakon tri godine gospodin Milanović, kao da je pao s Marsa, konstatira da je nezaposlenost elementarna nepogoda. Može jedino svatko od nas samo pomisliti da su možda njegova vlada i on s njom na čelu zapravo elementarna nepogoda koja proteklih nekoliko godina ništa nije učinila za nacionalnu ekonomiju", zaključio je.

Na pitanje kako vidi najave ministra financija Borisa Lalovca će se zadužiti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dvije milijarde dolara po kamati od 1,5 posto, Milošević je rekao: "Činjenica je da je nikad veća likvidnost na zemaljskoj kugli i da pojedine države imaju negativne kamate na svoje obveznice, te da je u takvoj situaciji na nekim tržištima moguće dobiti zaista povijesno niske kamate. Treba li to iskoristiti – naravno da treba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo