STIGLA U NEW YORK / Predsjednica Grabar-Kitarović u UN-u govori o položaju žena

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Prilikom boravka u Ujedinjenim narodima predviđen je susret hrvatske predsjednice s glavnim tajnikom UN-a Banom Ki-moonom i predsjednikom Opće skupštine Samom Kahambom Kutesom

6.3.2015.
9:54
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u New York gdje će sudjelovati u Ujedinjenim narodima na komemorativnom događaju u povodu Međunarodnoga dana žena te obilježavanja 20. obljetnice usvajanja Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje, o promicanju ravnopravnosti spolova i osnaživanju žena.

Nakon panela "Gospodarsko i političko osnaživanje žena" vodit će panel "Osiguranje pristupa kvalitetnom obrazovanju i razvoju vještina kao sredstvima za osnaživanje žena i djevojčica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom boravka u Ujedinjenim narodima predviđen je susret hrvatske predsjednice s glavnim tajnikom UN-a Banom Ki-moonom i predsjednikom Opće skupštine Samom Kahambom Kutesom.

Tijekom vikenda Grabar-Kitarović razgovarat će s gospodarstvenicima i ulagačima hrvatske zajednice u New Yorku i pridružiti se članovima te zajednice na nedjeljnoj misi u hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završni dan boravka u New Yorku sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton. Od 1995., kada je državna tajnica HillaryRodhamClinton pozvala međunarodnu zajednicu na poštivanje ravnopravnosti spolova, ta zaklada okuplja svjetske i društvene čelnike u raspravama o ravnopravnosti spolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo