ovako izgleda budućnost / Pogledajte nagrađena rješenja dizajna registarskih pločica!

Image
Foto: RTL

Ministarstvo unutarnjih poslova izabralo je tri dizajna za registracijske pločice koji će biti podloga za izvedno rješenje

6.3.2015.
12:50
RTL
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova odabrao je tri najprihvatljivija idejna rješenja dizajna registarskih pločica.

Nagrađena su rješenja Gordana Resana, tvrtke KVADRAT&KRUG i Nikole Đureka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ocjenjivački sud je prilikom ocjenjivanja natječajnih radova prednost dao kreativnim, jasno strukturiranim, te profesionalno i suvremeno artikuliranim rješenjima", piše na stranicama MUP-a.

"Svrha natječaja je bila dobivanje kvalitetnog, stručno projektiranog idejnog rješenja dizajna registarskih pločica, s time da nagrađena rješenja budu podloga za realizaciju izvedbenog rješenja, te uvođenje novih registarskih pločica u Republici Hrvatskoj", dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: MUP
Image
Foto: MUP

Od 1. srpnja u proizvodnji

Od tri nagrađena rada, od 60 koliko ih je ukupno pristiglo, sada treba izabrati ili iskombinirati jedan koji će od 1. srpnja 2015. ići u proizvodnju.

Tablice neće biti obvezno mijenjati, neće postojati određen rok, pa svi koji žele mogu imati stare tablice koliko im vrijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višestruke mogućnosti

Gotovo sve je građanima na odabir. Ako žele, mogu uz nadoplatu od 300-tinjak kuna uzeti prva dva slova koja žele pa se tako neće znati iz kojeg su grada. Jednako tako, netko iz Splita bez nadoplate može uzeti zagrebačke registracije.

Uvest će se i oznake za nove gradove, poput VG, koje će biti redovnih cijena. Postoji mogućnost da će biti 5 do 10 posto skuplje od dosadašnjih, koje su stajale 70-tak kuna, ali sve će se znati kada se konačno odluči o dizajnu. Ipak, i dalje neće postojati registracije za baš sve gradove, no o tome se tek treba odlučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo