prisustvovala svetoj misi / Grabar-Kitarović se družila s iseljenicima u New Yorku

Treći dan posjeta Sjedinjenim državama predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović posvetila je druženju s iseljenicima. Prisustvovala je i svetoj misi u hrvatskoj župi u New Yorku

8.3.2015.
18:18
VOYO logo

Skrivena među neboderima Manhattana, hrvatska župa svetog Ćirila i metoda željno je očekivala prvu hrvatsku predsjednicu. Neki su joj napisali i pjesmu.

"Ja sam joj napisala pjesmu: imamo lijepu našu, sada imamo dvije, gospodine Bože čuvaj je obadvije", izrecitirala je Danica Jelić.

Za predsjednicu Republike je dolazak u već poznatu crkvu bio od posebnog značaja.

"Silno se veselim vidjeti ljude. Dolazila kad sam bila veleposlanica i zajedno ćemo proslaviti ovo misno slavlje", kazala je Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike

Jedina je to župa za hrvatske iseljenike na istočnoj obali Sjedinjenih Država.

"Povijesni dan jer u ovu župu prvi put dolazi predsjednik Hrvatske nakon hrvatske neovisnosti", otkrio je fra Nikola Pašalić, crkva sv Ćirila i Metoda.

U New Yorku živi oko 100 tisuća Hrvata. a tamo se želi preseliti i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić, koja je najavila kandidaturu za mejsto glavne tajnice Ujedinjenih naroda.

Sutra će Grabar Kitarović sudjelovati na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton. Trebala bi se sastati s bivšom američkom državnom tajnicom Hillary Clinton. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo