Franković o Vlahušiću / 'Pobijedio je Dubrovnik koji ne želi osuđenog gradonačelnika!'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Jučer je pobijedio Dubrovnik koji ne želi osuđenog gradonačelnika, to je danas vrlo jasno'', rekao je na konferenciji za novinare nakon prvog kruga izbora Mato Franković

9.3.2015.
12:14
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat HDZ-a za dubrovačkog gradonačelnika MatoFranković, koji prema rezultatima nedjeljnog prvog kruga izbora u drugi krug ide s HNS-ovim AndromVlahušićem, rekao je u ponedjeljak kako je u prvom krugu pobijedio Dubrovnik koji ne želi imati pravomoćno osuđenog čovjeka na čelu Grada.

''Jučer je pobijedio Dubrovnik koji ne želi osuđenog gradonačelnika, to je danas vrlo jasno'', rekao je na konferenciji za novinare nakon prvog kruga izbora Mato Franković koji je zahvalio glasačima pojedinačno svih stranaka i koalicija koji nisu dali svoj glas Andru Vlahušiću i njegovoj SDP-HNS-HSU koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako su izbori pokazali i kako je odluka o ''rušenju proračuna'' u prosincu 2014. bila ispravna jer je ta ''većina dobila izbore sa 61 posto potpore, nasuprot Vlahušićevih 39 posto.

Rekao je i kako u ponedjeljak počinju novi izbori, te kako u drugom krugu kreće s velikom prednošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Omišu pobijedio dosadašnji gradonačelnik, HDZ oteo SDP-u Rab

''Krećem s prednosti u utrku i mislim na onih 61 posto građana koji nisu podržali Andra Vlahušića u prvom krugu. Uvjeren sam u našu pobjedu jer građani Dubrovnika neće dopustiti da osuđena osoba bude na čelu ovog grada'', rekao je Franković.

Na novinarski upit o tome s kime će u Gradskom vijeću koalirati, Franković je ustvrdio kako su spremni sjesti sa svima za stol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S brojnim članovima Gradskog vijeća dijelimo viziju časnog i poštenog grada i jedino smo mi ti koji u ovom trenutku možemo sastaviti većinu u Gradskom vijeću'', rekao je Franković te zaključio kako će kroz par dana sve biti ''kristalno jasno''.

Inače, Andro Vlahušić osvojio je 38,90 posto, odnosno 7354 glasa, a Mato Franković 28,85 posto odnosno 5454 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Gradskog vijeća, koalicija HNS-SDP-HSU osvojila je deset mandata, HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ-HDS osam mandata, DDS ima četiri gradska vijećnika, a KLGB Mara Kristića (Zajedno za Grad) osvojila je tri mandata. Gradsko vijeće Dubrovnika broji 25 vijećnika.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo