batarelo o posjetu predsjednice / 'Kolinda nije trebala ići Clintonovima koji promiču kulturu smrti'

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Grabar-Kitarović je prisustvovala konferenciji o ravnopravnosti spolova u SAD-u, koju organizira Zaklada Clinton, a Batarelo tvrdi da je tu riječ o privatnoj inicijativi, a ne o službenom posjetu

9.3.2015.
12:42
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Vice John Batarelo, predsjednik katoličke udruge Vigilare, prokomentirao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović na svome Facebook profilu i analizirao njezin posjet Sjedinjenim Američkim Državama.

"Nemojmo raditi božanstvo niti kraljicu od nje. To je politički nezrelo", napisao je Batarelo na svom statusu naglasivši da su joj novi konzervativci dali javnu podršku još prije drugog kruga: "U demokraciji postoji provjere i ravnoteže (checks and balances) od strane državljana. Kao novi konzervativci dali smo joj javnu podršku (endorsement) prije drugog kruga. To ne znači da smo joj dali "blank cheque" (bjanko ček) da radi kako god... ona kao političarka treba naš "input" odnosno suradnju i usmjerenje u ono što mislimo da je važno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović je prisustvovala konferenciji o ravnopravnosti spolova koju organizira Zaklada Clinton, a Batarelo tvrdi da je tu riječ o privatnoj inicijativi, a ne o službenom posjetu: "Ovo je PRIVATNA INICIJATIVA. Ovo nije službena američka ili UN konferencija. Da je Hillary Clinton službena američka političarka (primjerice državna tajnica) ajde, normalno da se ne može čovjek izolirati i da kao predsjednica Hrvatske će se susretati sa svakavim političarima s različitim stavovima i gledištima. Ali opet ponavljam, ovo je PRIVATNI sastanak".

Smeta ga što Bill i Hillary Clinton podupiru kulturu smrti, odnosno pobačaj i ostale tradicionalne vrijednosti: "Bill i Hillary Clinton su poznati podupiratelji i promotori kulture smrti, to jest za pobačaj, protiv "tradicionalnog" braka i protiv drugih tradicionalnih vrednota. Oni sustavno razgrađuju (deconstruction) tradicionalne i konzervativne vrednote na koje je izgrađen SAD i zapadni svijet. Ravnopravnost spolova zvuči dobro, ali je paravan za globalnu promociju ubijanje nerođene djece. Uz to promoviraju sutra "gender equality", opet paravan za genderizam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batarelo dodaje da ga ne bi čudio ni odlazak Vesne Pusić u SAD, ali da bi Grabar-Kitarović trebala biti potpuna suprotnost "ekstremno lijevoj liberalnoj opciji Clintonovih".

"Clintoni su predstavnici ekstremne lijevo liberalne opcije u SAD i to izvoze po svijetu.
Moje pitanje: Zašto predsjednica Hrvatske (dobrovoljno) sudjeluje na takvom sastanku s vrlo dubioznim sadržajem? ...Hoće li braniti pravo nerođene djece. Hoće li zagovarati važnost "tradicionalnog" braka, važnost majčinstva, itd.? Službeno ću tražiti od njezinog Ureda zašto je sudjelovala na ovoj privatnoj konferenciji", rekao je Batarelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo