ugodan razgovor s Hillary / Kolinda s besprijekornim engleskim na konferenciji o ravnopravnosti spolova

Za razliku od nekih hrvatskih predstavnika u vanjskoj politici koji su nas znali osramotiti svojim lošim izražavanjem, predsjednica je poslala još jednu pozitivnu sliku Hrvatske svijetu

10.3.2015.
12:19
VOYO logo

Predsjednica Republike KolindaGrabar-Kitarović, završila je svoj službeni dio posjeta SAD-U, a posljednjeg je dana u New Yorku sudjelujelovala na konferenciji Zaklade Clinton o ravnopravnosti spolova.

Inače ovakva vijest o političarima i engleskom jeziku ne bi trebala biti ništa posebno, no s obzirom da dosad bolne susrete s engleskim, lijepo je vidjeti da hrvatska predsjednica u svijetu i među moćnim ljudima ne samo ostavlja dobar dojam upotrebnom engleskog jezika, već je i rado viđena gošća na relevantnim manifestacijama.

Kolinda Grabar Kitarović je održala govor o pravima žena i to na tečnom engleskom, što ne čudi jer je godinama radila u diplomaciji i živjela u inozemstvu. Za razliku od nekih hrvatskih predstavnika u vanjskoj politici koji su nas znali osramotiti svojim lošim izražavanjem, predsjednica je poslala još jednu pozitivnu sliku Hrvatske svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Grabar-Kitarović je u govoru istaknula da je u karijeri nailazila na predrasude, ali je iz njih, kaže učila. S Hillary Clinton se prisjetila i, kako kaže - starih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo se nekih trenutaka koji su otkrili kako se hrvatski političari i engleski jezik ne vole baš...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo