VRATIO SE U PRITVOR / Bandić iz zatvora upravlja gradom: prvi potez bit će smjena Švaljek?

Bandićev povratak u zatvor odredio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda koji je prihvatio zahtjev Uskoka da mu se ponovno odredi istražni zatvor

10.3.2015.
18:31
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik MilanBandić je oko 18:30 sati stigao u remetinečki zatvor. Kako neslužbeno doznajemo, Bandić će iz zatvora upravljati gradom, a smijenit će i SandruŠvaljek kao prvi ili među prvim potezima.

Prije prošlog odlaska u pritvor Bandić je dao punomoć svojoj zamjenici, a sad kad je opet gradonačelnik ponovno ima mogućnost dati punomoć nekom drugom i to će učiniti sutra ili prekosutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandićev povratak u zatvor odredio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda koji je prihvatio zahtjev Uskoka da mu se ponovno odredi istražni zatvor.

Bandić se vraća u pritvor, sud mu oduzeo i 15 milijuna kuna jamčevine!

Pavičić Vukičević: 'Gradonačelnika pritvaranjem žele spriječiti da se vrati na posao'

Bandiću je određen istražni zatvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti nedjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je donio odluku i o naplati jamstva od 15 milijuna kuna koje će, postane li ova presuda pravomoćna, biti uplaćeni u državni proračun.

Samo nekoliko minuta prije no što se vratio u pritvor, javnosti su se obratili Bandićevi istomišljenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica da je jučer vraćen na na dužnost, a danas se ovo dogodilo, baca sumnju. Bili smo pod pritiscima posljednih 20 sati. Ovo šalje jednu lošu poruku o stanju ljudskih prava. Ispada da je USKOK policajac, tužitelj i sudac. Represivno djelovanje loše utječe i na demokratske procese u našoj zemlji. Svima je jasno da se ovdje radi o političkom procesu, progonu gradonačelnika", rekla predjednica udruge kluba liste birača Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević.

Slično razmišlja i pročelnik Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama PavleKalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o klasičnom političkom obračunu. Očito je riječ o političkom obračunu. U trenutku kada osniva stranku i sud ga vraća za gradonačelnika, USKOK ide s ovime", upozorava Kalinić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo