BEBE NA RATE / Digli kredit za umjetnu oplodnju: isplatilo im se trostruko!

Marija i Miroslav pet su se godina bezuspješno trudili dobiti bebu. A onda su se odlučili na pomalo riskantan potez. Digli su kredit i krenuli na umjetnu oplodnju.

11.3.2015.
18:19
VOYO logo

Obično, pravljenje djece ne košta ništa. Dovoljno je samo malo zabave i nakon toga devet mjeseci strpljenja, a tek tada stižu troškovi. No, ne i u niškoj obitelji Petrović.

Marija i Miroslav svoje su bebe dobili na kredit. Nakon pet godina truda jedina im je šansa bila umjetna oplodnja. Trošak - oko 30 tisuća kuna. U zemlji u kojoj je prosječna plaća ispod dvije tisuće kuna, to je pravo bogatstvo.

"Tražili smo rješenje i sjetili smo se da ja mogu podići kredit jer sam zaposlena za stalno. Otišla sam u banku, pripremila sam papire, ali ih se nisam usudila predati pa sam ih poderala", ispričala je Marija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, želja za djecom ipak je bila jača od straha i kamata.

"I onda sam riskirala. Podigla sam kredit. Nisam znala da li će uspjeti izvantjelesna ili ne. Mogla sam i posao izgubiti zato što je to privatna firma", dodala je Marija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo razmišljali o tome da li ćemo i kako vratiti kredit. Nekako smo bili sigurni da ćemo dobiti bebe", rekao je Miroslav.

Dobili su ih čak tri - Helenu, Saru i Danicu. Zbog njih će još dvije godine plaćati kredit u iznosu pola Marijine plaće, jedinog prihoda koji imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snalazimo se nekako. Posudimo pa vratimo. Marija što primi plaću i to je to. Nemamo baš ne znam ni ja kakva primanja", kaže Miroslav.

Srećom, kamata je fiksna i kredit nije u švicarcima. Vratit će ga, doduše, trostruko, ali im se trostruko i isplatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo