Bauk ponovno objasnio / 'Zagreb vodi Sandra Švaljek dok Bandić ne odredi drugačije'

Image
Foto: PIXSELL

Važno je da grad funkcionira i da se u svakom trenutku zna tko upravlja, dodao je Bauk

12.3.2015.
12:19
PIXSELL
VOYO logo

Zagrebom upravlja zamjenica gradonačelnika SandraŠvaljek, osim ako gradonačelnik MilanBandić ne odredi da to treba raditi njegova druga zamjenica VesnaKusin, izjavio je u četvrtak ministar uprave ArsenBauk novinarima pred Banskim dvorima.

Dan ranije  na svojoj Facebook stranici poručio je da je zagrebački gradonačelnik ovlašten u bilo kojem trenutku, zbog svoje odsutnosti ili spriječenosti u obavljanju dužnosti, odrediti koja će ga od dviju zamjenica zamjenjivati, a ako ne odredi niti jednu, zamjenjivat će ga prva koja je bila na listi kad su zajedno izabrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno je da je gradonačelnik spriječen u obnašanju dužnosti, a po Zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi zamjenjuje ga zamjenica koju on odredi. Za sada je to Sandra Švaljek, a ako odredi Vesnu Kusin, to će biti ona", razjasnio je Bauk nedoumice oko toga tko će voditi Zagreb budući da je Bandić ponovno završio u zatvoru, netom nakon što mu je sud omogućio da ponovno obnaša gradonačelničku dužnost.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Važno je da grad funkcionira i da se u svakom trenutku zna tko upravlja, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit može li Sandra Švaljek potpisivati akte i raditi sve što je i dosad radila, ministar je odgovorio da sve ostaje kao i do sada. "Gradonačelnik je trenutno spriječen u obnašanju dužnosti, a ima dvije zamjenice i koju on odredi da ga zamijeni, ta će ga i zamijeniti", kazao je.

Na pitanje je li Zakon o lokalnoj i regionalnoj upravi i samoupravi nedorečen i postoji li politička volja da se zabrani kandidiranje onima koji su osumnjičeni ili osuđeni za kaznena djela, Bauk je odgovorio da je Zakon o lokalnim izborima donesen 2012. i tamo su propisana pravila o kandidiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj je stav da nije problem da se netko kandidira, već je uvijek u pitanju obnašanje dužnosti. Postoje jasna pravila kada netko ne može obnašati svoju dužnost i to se primjenjuje, a to je bezuvjetna kazna zatvora u trajanju duljem od mjesec dana, kao i svaka kazna zatvora", rekao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo