ŽESTOK NAPAD IZ HDZ-a / 'Dubrovnik bi zbog osuđenog Vlahušića mogao ostati bez novca iz EU'

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković rekao je kako se iz redova Vlahušićevih pobornika ovih dana čuje teza da ugovor o sredstvima za projekte iz fondova EU može potpisati netko umjesto Vlahušića, te upozorava da bi to bila prijevara koja bi se građanima Dubrovnika obila o glavu

12.3.2015.
15:35
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

DUBROVNIK - Predsjednik dubrovačkog HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika, Mato Franković, upozorio je u četvrtak da bi Grad Dubrovnik i tvrtke kojima je Grad većinski vlasnik, ostale bez sredstava iz fondova EU u slučaju da pravomoćno osuđeni HNS-ov Andro Vlahušić bude izabran za gradonačelnika, što znači da se ne bi mogao izgraditi pročistač za vodu na rijeci Ombli, a Dubrovnik bi morao odustati od kandidature za Europsku prijestolnicu kulture.

''On je pravomoćno osuđena osoba i ne može potpisati Izjavu o časti koja je sastavni dio svih ugovora o povlačenju sredstva iz EU. Treba napomenuti kako nije riječ samo o Gradu Dubrovniku već i o svim ostalim institucijama i društvima u vlasništvu Grada Dubrovnika, jer bi Vlahušić, kao mogući gradonačelnik, uz direktore i ravnatelje društava morao biti supotpisnik s Europskom komisijom'', naglasio je Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da to znači odustajanje i od kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Franković rekao je kako se iz redova Vlahušićevih pobornika ovih dana čuje teza da ugovor o sredstvima za projekte iz fondova EU može potpisati netko umjesto Vlahušića, te upozorava da bi to bila prijevara koja bi se građanima Dubrovnika obila o glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je prijevara Europske komisije jer se zna da Vlahušić ugovore ne smije potpisivati. Dubrovnik u ovom trenutku može lako postati talac jedne jedine osobe i njegove ambicije'', kazao je Franković.

Ironično je postavio pitanje - bi li umjesto Vlahušića, ako bi bio gradonačelnik, ugovore s EU potpisivali možda tajnica ili portir ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši dubrovački gradonačelnik i kandidat na prijevremenim izborima za gradonačelnika, HNS-ov Andro Vlahušić pravomoćno je osuđen krajem 2014. godine na šest mjeseci uvjetne kazne s rokom kušnje od godinu dana za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to kazneno djelo u aferi Šipan, u kojoj je Vlahušić pogodovao svom tadašnjem koalicijskom partneru Peru Vićanu.

Drugi krug prijevremenih izbora za gradonačelnika Durbovnika održat će se 22. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom krugu, 8. ožujka, Vlahušić je osvojio 38,90 posto, a njegov protukandidat HDZ-ov Mato Franković 28,85 posto glasova.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo