NA PRIJEDLOG VLADAJUĆIH / Sabor po hitnom postupku o izmjenama zakona o sportu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabor je dnevni red dopunio tim zakonskim prijedlogom, a većina zastupnika nije prihvatila sugestiju oporbenog HDZ-a da se s njega skine oznaka hitnosti

13.3.2015.
13:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski sabor na tekućoj će sjednici po hitnom postupku odlučivati o izmjenama Zakona o sportu koje su predložili klubovi SDP-a i HNS-a, odlučeno je u petak.

Sabor je dnevni red dopunio tim zakonskim prijedlogom, a većina zastupnika nije prihvatila sugestiju oporbenog HDZ-a da se s njega skine oznaka hitnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo (sporta) već godinu dana radi na zakonu, ovo je prijedlog o prvoligaškim klubovima, amaterskih nema, kao što nema ni drugih sportova osim nogometa, rekao je HDZ-ov zastupnik AnteKulušić, protiveći se prijedlogu klubova SDP-a i HNS-a da se zakon donese po hitnom postupku.

Saborske zastupnike očekuje i rasprava o ljudskim pravima osoba s duševnim smetnjama u psihijatrijskim ustanovama jer je u dnevni red uvršteno izvješće pučke pravobraniteljice LoreVidović na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici će se očitovati o Vladinu prijedlogu zakona o stečaju potrošača, a raspravit će i informaciju o provedbi postupaka predstečajnih nagodbi od listopada 2012. do konca prošle godine. Predlagatelj je Klub nezavisnih ljevičara.

Sabor će razriješiti četiri od ukupno pet članova Nadzornog odbora HRT-a. Razriješit će četvoricu koje imenuje, petog biraju zaposlenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo