PRVI POTPISNIK PETICIJE / Lustig uhićenje Milana Bandića usporedio s progonom Židova

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica udruge Jelena Pavičić Vukičević pozvala je građane diljem Hrvatske da svojim potpisom podrže, ne samo Bandića, nego i dignu glas protiv političkih uhićenja

13.3.2015.
14:43
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Udruga Klub MilanaBandića započela je u petak akciju potpisivanja peticije "Stop političkim hapšenjima" u znak potpore gradonačelniku Bandiću, a prvi potpisnik bio je Oskarom nagrađeni filmski producent BrankoLustig koji je Bandićevo uhićenje usporedio s progonom Židova u holokaustu.

Lustig je potpisujući peticiju u prostorijama udruge izjavio da je kao malo dijete nevin politički osuđen i odveden u Auschwitz, a ovo što se danas događa manje ili više "miriši na ona vremena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga sam se osjećao ponukanim kao poštovatelj 6 milijuna nestalih u holokaustu u njihovo i ime svih koji danas pate u svijetu potpisati peticiju kojom se traži ukidanje političkih hapšenja i gradonačelniku Bandiću dopusti da i dalje čini dobra djela u Zagrebu", rekao je Lustig.

Peticiju je potpisao i SlobodanLang koji je istragu protiv Bandića stavio u kontekst progona kardinala AlojzijaStepinca, hrvatskih "proljećara" i zakona o holokaustu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kardinal Alojzije Stepinac je pravno osuđen, hrvatsko proljeće isto, zakoni o holokaustu su bili pravni, ali nisu bili pravedni", rekao je Lang poručivši kako se ne smije dopustiti da se pozivajući na pravo izgubi pravednost.

Ako Hrvatska dobre ljude kao što je Bandić ne pretvori u snagu, nego ih bude progonila, onda takva Hrvatska nema šanse i ne treba je ni imati, poručio je Lang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši član SDP-a i Bandićev bliski suradnik Zdravko Tomac rekao je kako vjeruje u Zagreb, Hrvatsku i pravdu. Ljude se hapsilo i zatvaralo pa se tek onda tražilo dokaze, rekao je Tomac naglasivši kako nitko me može biti kriv dok mu se to pravomoćno ne dokaže.

Predsjednica udruge JelenaPavičićVukičević pozvala je građane diljem Hrvatske da svojim potpisom podrže, ne samo Bandića, nego i dignu glas protiv političkih hapšenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više od 6000 članova udruge svjedoči o velikom i neizbrisivom tragu koji je gradonačelnik Milan Bandić na čelu Gradske uprave i drugih gradskih tijela ostavio i na koje smo ponosni", istaknula je Pavičić Vukičević.

Vrlo jasno i glasno želimo poručiti da u demokratskoj zemlji treba postojati procedura u kojoj se prikupljaju dokazi i tek ako se ustanovi krivnja, nekoga proglašava krivim, rekla je. Udruga i dalje radi na osnivanju Bandićeve stranke rada i solidarnosti, jer je to hrvatskom društvu itekako potrebno, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo